De första datumen är spikade. Årets första Fight Night hålls i Brooklyn den 19 januari. Men den förste svensken, David Teymur, går inte upp i buren förrän nästkommande datum den 2 februari i Fortaleza i Brasilien. Då ställs han mot Charles Oliviera från Brasilien. Svensken har ett sämre trackrecord, men är bättre i sitt försvar. Under samma kväll kommer även Assuncao att möta Moraes och Perez möta Hernandez. Årets första UFC 234 hålls i Melbourne den 10 februari. Huvudmatchen står då mellan Robert ”The Reaper” Whittaker och Kelvin Gastelum. 

Det är den tjugosjunde upplagan av Ultimate Fighting Championship som drar igång och det är ett hektiskt, och ännu inte helt bestämt, vårschema. Nytt för i år är att UFC samarbetar med det amerikanska sportföretaget ESPN och att den svenska spelmarknaden har avreglerats, något som de svenska myndigheterna tidigare har backat med att göra

Nästan alla matcher är spikade fram till mars. När Alexander ”The Mauler” Gustafssons första match blir är däremot oklart. Efter förlusten mot Joe Jones ifrågasatte många hans dagar i oktagonen, något man även gjorde när han ställde in matchen mot Anthony Smith förra året. Kanske kommer han att ställa upp i UFC Fight Night i London den 16 mars. 

Fighterna kommer att fyllas på längre fram mot våren.