Det är svårt att tro att Conor McGregor är tillbaka efter två år men i helgen händer det äntligen!

Nu är det bara ett par dagar kvar till en episk match mellan lättviktsklassens bästa striker och divisionens bästa brottare. Det är ingen hemlighet att Conor McGregor kommer att behöva hålla matchen stående för att vinna medan Khabib kommer dra mest nytta om de åker ned på mattan.

För ett par dagar sedan skrev jag en bettinganalys om Tony Ferguson vs. Anthony Pettis men i den här artikeln kommer vi att fokusera på huvudmatchen:

 

Khabib Nurmagomedov (1.63) vs. Conor McGregor (2.40)

 


Ohmbet superbjudande: Khabib vs. McGregor – Få 2000 kr EXTRA!!!


Conor McGregor är en southpaw striker som oftast står med benen brett isär och med framfoten långt fram. Han pressar ofta framåt lite försiktigt och trakasserar gärna sina motståndare med raka slag och sparkar till kroppen. Ibland väljer han dock att vänta in sina motståndare för att kontra dem med sitt främsta vapen: sitt vänsterslag. När McGregor använder sina sparkar så är det viktigt att notera att han använder dem för att röra vid sina motståndare och inte för att putta iväg dem.

Ibland landar han endast ett vänsterslag, men oftast kommer den efter en jabb eller höger uppercut. McGregor har riktigt bra timing och han är inte rädd för att ta ett slag för att utdela en rejäl kontring. “The Notorious” är också tålmodig och tappar inte fattningen när han skadat sin motståndare.

Trots många TKO- och KO-vinster så tror jag dock inte att McGregor slår så hårt som folk tror. De flesta av hans motståndare i fjäderviktsklassen tog många slag innan de blev avslutade och jag tror inte att ett par slag kommer att avsluta Nurmagomedov.

Å andra sidan måste jag erkänna att McGregors teknik är lysande och anpassar sig ständigt. Han använde en hel del låga sparkar mot Nate Diaz, inte bara de raka sparkarna som mot Chad Mendes. Irländaren älskar också att psyka sina motståndare och inte bara före matchen – även under matchens gång. Han fintar ofta för att se sina motståndares reaktion och drar sig inte för att prata och håna sina rivaler.

 

Boostade odds inför UFC 229: Khabib vs. McGregor – få 18x pengarna!

 

McGregors grappling är väldigt underskattat. Han vet när han ska bre ut sig och han är även bra på att hoppa undan när det behövs. Om han blir pressad mot buren så kämpar han hårt för säkra underhooks och han använder sig gärna av armbågar när han tar sig ur clinchen.

McGregors kondition är helt okej, han har en riktig granithaka och nej, han backar aldrig från en fight. Så varför är han underdog i denna titelmatch?

Svaret är simpelt: mycket bättre grapplers än McGregor har haft stora svårigheter mot Nurmagomedov Sambo. “The Eagle” är en otrolig kedjebrottare som inte bekymrar sig över misstag. Han kan med enkelhet gå från en typ av nedtagning till en annan: från en single leg-nedtagning till ett kast. Den Dagestan-födda Nurmagomedovs medvetenhet i brottning är mer imponerande än McGregors striking. Han älskar att pressa på, fortsätter alltid framåt och ger aldrig sina motståndare en chans att ta en paus.

 

Spännande Ohmbet specialodds inför UFC 229: Nurmagomedov vs. McGregor

 

Khabib är som mest effektiv när han pressar sina motståndare mot buren och han vet hur man manipulerar sina rivalers lemmar för att ta ned, lamslå dem och avfyra en rad av förödande slag. Han är också väldigt rörlig på mattan och kan byta position utan svårigheter.

Även om Khabib inte har en imponerande fysik så är han extremt stark och tålig. Det vore också felaktigt att ifrågasätta hans förmåga att absorbera slag då han tog några riktiga bomber från både Al Iaquinta och Edson Barboza, attacker som inte såg ut att beröra honom överhuvudtaget.

Precis som med McGregors grappling så är Nurmagomedovs striking underskattad. Självklart kan han inte utbyta slag med irländaren, speciellt inte i början, men hans jabbar är snabba och han landar dem med precision. Han utvecklar ständigt sina stående attacker och den senaste tiden har han landat kombinationer mot ärbara motståndare. Han gör fortfarande misstag, som i den här matchen kan leda till en hård förlust. Han håller exempelvis ofta sin haka alldeles för högt och påbörjar ibland sina kombinationer med en höger uppercut, något som lämnar honom öppen för McGregors vänster.

Khabib gillar att komma nära sina motståndare med flygande knän men det är inget han borde göra mot den bästa strikern i lättviktsklassen. Med tanke på hans höga fight-IQ så är inte detta något jag tror han kommer att göra, åtminstone inte tills han tröttat ut McGregor.

Det finns en hel okända faktorer i denna match. Nurmagomedov är känd som en kallblodig fighter men vem vet hur McGregors skitsnack har påverkat honom? I värsta/bästa fall kommer hans förakt för “McChicken” göra att han rusar in för att få till en nedtagning och lämnar sig öppen för en rejäl kontring.

Å andra sidan så har “The Notorious” McGregor inte tävlat på nästan två år. Han spenderade ett helt år på att förbereda sig mot Floyd Mayweather och säkerligen ett par månader åt att festa. Låt oss inte glömma att han i den senaste presskonferensen t.om. drack whisky för att sälja in sitt nya märke.

Missförstå mig inte, McGregor är en fantastisk atlet med ett riktigt krigarhjärta. Men han har alltid drivits framåt utav pengar och i sin senaste match fick uppskattningsvis runt 900 miljoner kronor. UFC 229 borde slå tidigare PPV-rekord men är det nog för McGregor? Jag är osäker på om McGregor är lika driven som Khabib som enkelt viftar bort skitsnack för att fokusera på sitt arv till sporten.

Om den här matchen hade hänt för ett år sedan så hade jag valt att inte lägga en insats. Men med tanke på McGregors långa paus från sporten, Khabibs förbättrade striking och haka så har jag valt att satsa på lättviktsmästaren.

Jag tror inte att McGregor kommer att kunna försvara sig på mattan på samma sätt som Iaquinta och tror istället att denna match kommer likna Khabibs match mot Barboza eller Michael Johnson.

Jag tror att Khabib kommer att avsluta McGregor via submission i andra eller tredje ronden.

Vi kommer att betta på Khabib Nurmagomedov

  • Ohmbet odds: Khabib Nurmagomedov 1.63 (61% chans till vinst)
  • Vi tror att Khabibs chanser är 70%

Denna artikel är skriven av Maciej Grochowski