UFC Fight Night 139 har alla ingredienser för att leverera då vi har ett spännande huvudkort med namn som Yair Rodriguez och Chan Sung Jung, mer känd som The Korean Zombie.

Det var dock inte den matchen som fångade min uppmärksamhet. Istället blev jag förvånad över att se oddsen mellan den hypade Mike Perry och veteranen Donald Cerrone.

 

Mike Perry (1.50) vs Donald Cerrone (2.75)

 


Superoddset från Ohmbet: få 20x pengarna på Cerrone eller 12x på Mike Perry


UFC-betting med Ohmbet: Cerrone eller Perry?

Det är inte svårt att lägga märke till Mike Perry. Han har kraft i nävarna, gillar att prata och har ett krigarhjärta utan dess like. Men borde han verkligen vara favorit över Donald Cerrone?

Platinum Perry förlitar sig på sin kraft då han mestadels landar krokar och uppercuts. Han vill förvandla varje match till ett kaosartad bråk och försöker alltid att avsluta sin motståndare med varje attack.

Perry trivs bra i clinchen och siktar ofta in sig på sin motståndares kropp med både slag och knän. Hans farligaste attack är dock hans dödliga armbågar, som han ofta använder när han tar sig ur clinchen.

Mike är fysiskt stark och han är fortfarande ung, något som gör att han potentiellt kan utvecklas rejält mellan sina matcher. Han har dock mycket kvar att förbättra. Han boxningsförsvar är ganska lätt att ta sig förbi men turligt nog vet han hur man tar ett slag. Han äter dock alldeles för många sparkar och det kan vara något som Cerrone kan bestraffa honom med.

Cowboy är en mångsidig fighter som attackerar med en kickboxning på hög nivå. Han landar överallt: låga sparkar, knän till kroppen, huvudsparkar och mycket mycket mer. Hans signum är en kraftfull vänsterspark, en attack som överraskat bättre strikers än Perry med.


Specialodds från Ohmbet: Kommer Mike Perry slå av Cerrones cowboy-hatt?


Cerrones boxning är helt okej, speciellt med tanke på att han ofta blandar in nedtagningsförsök. Perry må vara starkare, och Platinum försöker också ta ned sina motståndare, men Cowboys jiu-jitsu är helt enkelt mycket bättre.

Det ska dock sägas. Perry må äta onödiga sparkar, men Cerrone äter ofta onödiga slag och speciellt i denna match kan det vara ett stort problem. Även om Cowboy bara är 35 år så börjar hans ålder att märkas och han kan inte ta ett slag på samma sätt som förr.

Jag tycker dock att Perrys kraft är överskattad. I sin senaste match besegrade han Paul Felder men om “The Irish Dragon” inte hade brutit handen så tror jag att Perry hade förlorat. Det slag som öppnade upp Felders ögonbryn påverkade honom mycket och hans brutna hand gjorde att han inte kunde blockera Perrys uppercuts.

Stilmässigt så är Cerrone ganska lik Felder. Han har dock en sämre haka och bättre grappling. Om Cerrone inte blir avslutad tidigt så finns det en stor chans att han finner sitt momentum och kan ta hem ett domslut, antagligen med massor av sparkar och sin brottning.

Jag ser denna matchen som väldigt jämn och skulle aldrig rekommendera någon att lägga en insats på Perrys 1.50. Med kniven mot strupen skulle jag säkerligen välja Perry men eftersom jag ser matchen som jämnare än oddsen visar så är jag villig att kasta tärningen och satsa på Cerrones höga odds.

Vi kommer att betta: Donald Cerrone

  • Ohmbet odds: Donald Cerrone 2.75 (Chans till vinst: 36%)
  • Vi tror att chansen är 45%

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski