I helgen kommer UFC att besöka Argentina för första gången. Matchkortet är inte fullpackat med enorma namn men ur ett bettingperspektiv finns det en hel intressanta matcher där ett stort antal underdogs kan ta hem en vinst, dock inte utan en rejäl fight.

Idag ska vi dock fokusera på kvällens huvudmatch.

 

Santiago Ponzinibbio (1.33) vs Neil Magny (3.60)

 

När man tittar på Neil Magnys CV så ser man ett antal stora namn som fallit offer. Det är nästan svårt att tänka sig att han besegrat namn som Kelvin Gastelum, Hector Lombard eller Johny Hendricks. Det är svårt att hitta en aspekt där han är riktigt grym, så hur kommer det sig att han just nu befinner sig på #8-plats i welterviktsklassen.

Magny är extremt lång för sin viktsklass och han förlitar sig på sina långa lemmar för att hålla sina motståndare på avstånd. Han attackerar ofta med jabbar och frontsparkar. Jag tror inte att han saknar kraft, men han laddar inte upp, något som gör att han ofta har en mycket större volym än dem han möter. Magny pressar ofta framåt med en hög volym av attacker och ju längre matchen går, desto bättre brukar han prestera.

Trots sin storlek så gillar dock Magny clinchen. Han landar ofta slag och knän eller siktar på att ta ned sina motståndare. Hans groundgame är inte enastående men han bestämmer oftast var matchen kommer att äga rum, oftast.

Den stora frågan är, kommer han att kunna ta ned Santiago Ponzinibbio? Kanske…


Ohmbet UFC-specialare: Få upp till 15x pengarna i helgen!


Kommer Santiago att vara ringrostig?

Santiago är en tekniskt mycket bättre striker och han skiljer sig mycket från Magny. Ponzinibbios räckvidd är 18 cm korta men han är väldigt snabb och rör sig mycket i cirklar kring oktagonen. Argentinaren försöker inte knocka sin motståndare med varje slag men har en bra förståelse för när han ska pressa tempot.

Utöver det så har han dödliga bensparkar, något som Magny tidigare haft problem med. Santiago är mycket stark och jag tror han kommer att försöka förvandla matchen till ett kaosartat bråk, en situation där han kommer ha ett rejält övertag.

Det ska dock sägas, Magnys kondition är riktigt bra och han har en rejäl haka.

Jag tror amerikanaren kommer att ha stora problem i början då Santiago antagligen komer att landa ett par rejäla bensparkar och hårda slag. Skulle han överleva de två första ronderna kommer matchen dock att bli mycket intressant. Ponzinibbio har inte tävlat på nästan ett år och kan vara lite ringrostig.

Jag säger inte att Magny enbart kommer att behöva överleva de första ronderna och att han sedan kommer att ta över. Jag säger bara att en insats på Santiago inte alls är särskilt intressant.

Vi har börjat komma in i momentum och har vunnit på underdogs som Cowboy, Jacare och Strickland den senaste tiden. Jag har inget emot att se vad som händer med en insats på Magny. Betting handlar om sannolikheten och jag tycker att Magnys odds är lite för höga. Det är ingen enastående insats men det är alltid något.

Vi kommer att betta: Neil Magny

  • Ohmbet odds: Neil Magny 3.60 (28% sannolikhet till vinst)
  • Vi tror att sannolikheten är 35%

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski