Oliver Enkamp står inför ett stort test då han i helgen ställs mot Danny “Hot Chocolate” Roberts i en trerondare som han måste vinna för att säkra sitt kontrakt. Den unga svensken står just nu som underdog med oddsen 2.47 men hur stora är egentligen svenskens chanser?


Superkampanj: Få TJUGO gånger pengarna med Oliver Enkamp i helgen!Stora chanser för Oliver Enkamp

Många dömer Enkamp för hans senaste match mot Nordine Taleb men de flesta verkar bortse från det faktum att han hoppade in med kort varsel och tidigare var obesegrad. Taleb är också en fighter av högsta rang som dessutom avslutade Roberts i engelsmannens senaste match.

Robert kommer från en boxarbakgrund och det kan komma att gagna svensken som har ett högt fight-IQ och anpassar sig snabbt. Enkamp har lagt på sig ett par kilo muskler inför matchen och det kommer att bli intressant att se hur det kommer att påverka hans kvickhet, en av Enkamps starka sidor.

Roberts kommer säkerligen att vara den som inleder många av attackerna och håller Enkamp huvudet kallt så kommer han snabbt att se några av Roberts svagheter. Engelsmannen har exempelvis en tendens att komma in ganska vårdlöst när han attackerar med kraft och skulle Enkamp plantera en kraftfull counter-punch i ett sådant tillfälle kan matchen mycket väl sluta med en TKO/KO-vinst för Enkamp.

Förutom counter-punches så bör svensken utnyttja sitt groundgame. Med tanke på Roberts boxning så kan “The Future” Enkamp minimera risken att bli utslagen genom att ta ned Roberts på mattan och frustrera engelsmannen. Roberts TDD är inte imponerande och även om han lyckas ta sig upp så förstör Enkamp det momentum som Roberts försöker bygga upp.

Enkamp har en stor chans att ta hem vinsten och Roberts är ett bra namn att lägga på sitt CV. Han får dock inte vänta alltför mycket på engelsmannens attacker och riskera att förlora på poäng, något som alltid är en överhängande risk när man tävlar på motståndarens hemmaplan.

Enkamps väg till vinst:

  • Tålamod och nerver – Enkamp har visat att han inte låter utmaningar krypa under huden på honom och han är van att stå i rampljuset. Han skulle göra rätt i att läsa av Roberts i början men inte vara alltför passiv.
  • Counterpunches – Roberts är vårdslös i sina kraftfulla attacker, något som Enkamp bör utnyttja efter att han observerat Roberts initiala rörelsemönster.
  • Groundgame – Enkamp är en mer komplett fighter och han bör kunna ta ned sin motståndare ganska lätt. Genom att ge Roberts mycket att tänka på så kan han  vinna både poäng och slutligen vinsten genom att testa engelsmannen på flera sätt.

Oliver Enkamp – Odds

 

Håller du med oss?

Spela på Enkamp för 20x pengarna!