Nu är det inte långt kvar till en av UFCs absolut största galor: UFC 229!

I huvudmatchen kommer lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov att ta sig an sportens superstjärna Conor McGregor men det finns en hel del matcher att hålla ögonen på.

Speciellt en av dem har fångat våra ögon från ett betting-perspektiv:

 

Tony Ferguson (1.30) vs Anthony Pettis (3.83)

 

De två forna lättviktsmästarna kommer att mötas i buren och en av dem är storfavorit, något jag är väldigt oense om.

Anthony Showtime Pettis är en snabb och oförutsägbar kickboxare vars sparkar har gjort honom ett stort namn. Showtimes rundsparkar, speciellt till kroppen, är riktigt snabba och farliga. Pettis kan slåss från båda slagställningar, ortodox och southpaw, och hans slag är hårda och har precision.

Inte helt oväntat så trivs Pettis i kickboxnings-avstånd där han kan attackera med hoppsparkar och flygande knän. Nyligen har Showtime även adderat oblique-kicks, något som kan visa sig vara effekt mot Fergusons sårbara knän.

När vi ändå pratar om Ferguson… Hur skulle man bäst beskriva honom? “Kaos” är ett ord som dyker upp. Även om han står upp, är på mattan eller brottas så är Tony Ferguson kaotisk, aggressiv och slutar aldrig att pressa framåt.

Tonys attacker är till större delen baserade på volym och han kan hålla ett imponerande tempo där han landar raka slag, olika typer av sparkar, armbågar och mycket mer. Om du ska möta Ferguson måste du vara beredd på ett galet krig!


Boostade odds inför UFC 229: Khabib vs. McGregor – få 18x pengarna!

Spännande Ohmbet specialodds inför UFC 229: Nurmagomedov vs. McGregor

UFC 229 odds med Ohmbet: Lina Länsberg vs Yana Kunitskaya


El Cucuy Ferguson tänker bara på att attackera och fokuserar nästan ingenting på sitt försvar. Ferguson tar gärna ett slag för att utdela ett. Hans haka är helt okej men hans boxningsförsvar låter alldeles för många slag läcka igenom, något som gör att han ofta tar mer stryk än nödvändigt. Det finns två faktorer som tillåter honom tävla på det sättet: hans sinnessjuka kondition och otroliga psyke.

Ferguson är inte den mest tekniska strikern i lättvikt, han är antagligen inte ens i topp 5, men även om han blir prickad så kommer han att fortsätta pressa framåt. Den här gången kommer han dock endast ha tre ronder till sitt förfogande och Pettis har också bra kondition. Tony gillar att börja sina attacker med långa uppercuts, något som lämnar honom öppen för kontringar.

Om någon kommer att försöka sig på en nedtagning så kommer det med största sannolikhet att bli Ferguson. Hans nedtagningar följer samma stil: oförutsägbara och kaotiska. Han siktar inte bara på att landa en nedtagning utan försöker sig ofta på heel hooks.

På mattan har Ferguson ett extremt flow och är ännu mer farlig. Han letar alltid efter submissions och attackerar ofta med farliga armbågar. Pettis är dock otroligt bra på mattan och kan vända en match från under- till överläge med med enkelhet. Jag skulle inte bli förvånad om Pettis avslutar Ferguson på mattan.

Pettis kanske inte ser ut som ett särskilt lockande bet men vi måste komma ihåg att Fergusons galna träning är farlig för hans kropp, han tar stryk i nästan varje match och återvänder till buren efter en rejäl skada.

Även i sin senaste match, då han besegrade Kevin Lee, så såg Ferguson slöare ut än tidigare och vid ett tillfälle såg han ut att vara riktigt illa ute. Jag tror att det finns en stor chans att vi kommer få se en mycket svagare version av Ferguson än tidigare.

I mina ögon är Pettis den bättre tekniska strikern medan Ferguson är den bättre fightern. Men med tanke på att Fergusons stil är extremt uttröttande och han redan visar tecken på försämring så tycker jag att oddsen är helt uppåt väggarna.

Med kniven mot strupen hade jag sagt Ferguson via domslut men jag kommer inte att vara förvånad om Pettis skadar honom och antingen avslutar Ferguson eller vinner via domslut efter tre ronder.

Vi kommer att betta: Anthony Pettis

  • Ohmbet odds: Anthony Pettis 3.83 (26% chans till vinst)
  • Jag tror att det är 45% chans att Pettis tar hem vinsten

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski