I den andra delen av våra bettinganalyser fortsätter vår bettingexpert Maciej Grochowski att ta en närmare titt på UFC 225 för att se vilka matcher som är riktigt spelvärda och kan utöka din spelkassa. Ta en närmare titt och se om du håller med analysen:

 

Joseph Benavidez (1.43) vs. Sergio Pettis (3.00)

 

Flugviktsmatchen mellan Joseph Benavidez och Sergio Pettis är ett intressant möte. Benavidez är grym fighter som har förmågan att ta matchen varsomhelst då hans stående attacker, brottning, kvickhet och kondition alltid tillhört toppen av divisionen.

Han använder sig gärna av långa kombinationer och siktar oftast in krokar till huvudet och kroppen. Benavidez gillar också att sparka och trots att han föredrar bensparkar och knän till kroppen så mixar han det bra. Han är också en ganska snabb och aggressiv striker som ibland byter slagställning till southpaw.

Benavidez största fördel mot Pettis kommer att vara hans brottning då han är på en helt annan nivå. Med största sannolikhet kommer vi att få se Benavidez ta ned matchen på mattan och trots att Pettis har förmågan att ta sig upp så får vi alltför ofta se honom nöja sig i guard: ett stort misstag i mitt tycke.

Vi får dock inte glömma att Benavidez har varit en aktiv fighter i 12 år och dessutom passerat sina glansdagar. Han har också varit borta från buren i 18 månader och hade en allvarlig knäskada.

I sin senaste match visade han tecken på att han inte är sitt forna jag och jag tror att vi kommer få se ytterligare bevis på det i denna match. Benavidez fightingstil har alltid förlitat sig på hans fart och hans knäskada kan ha påverkat denna.


Ohmbets UFC-boost: Upp till 18.50 i förhöjda UFC 225-odds


Jag tror att Pettis är både snabbare och har mer precision, även om han inte attackerar lika ofta. “The Phenom” Pettis är bekväm i båda slagställningar men ser lite bättre ut i southpaw.

Sergio älskar att slåss i en räckvidd som passar hans kickboxning och tillåter honom att landa raka slag mot huvudet och sparkar, främst mot kroppen. Speciellt kroppssparkarna kan komma att visa sig vara ett effektivt vapen mot Benavidez som blev kraftigt tilltygad av Henry Cejudos sparkar sist.

Jag förväntar mig en jämn match då båda fighters har vad som krävs för att vinna. Benavidez är förmodligen den bättre slagskämpen men hans knäskada och tid borta från buren kommer inte att hjälpa honom.

Därför kommer vi att ta risken och satsa på Pettis som är en stor underdog i denna match.

Vi kommer att betta: Sergio Pettis


Bettingtipset inför UFC 225: Våra bästa odds-fynd på Ohmbet – Del 1


 

Vad tror du om Benavidez vs. Pettis?