Under helgens UFC Fight Night-gala så kommer vi att få se den före detta tungviktsmästaren Junior dos Santos ta sig an den obesegrade Tai Tuivasa i huvudmatchen.

Det är inte bara en bra match, Ohmbet oddsen är också riktigt intressanta!

 

Junior dos Santos (1.65) vs Tai Tuivasa (2.35)

 

Tai Tuivasa är kvällens stora stjärna. Under kort tid har han fått massvis av fans på grund av sin underhållande fightstil och sköna personlighet. Tuivasa är en farlig fighter men ganska endimiensionell striker, något som också kan sägas om hans träningskamrat och vän Mark Hunt.

Tuivasa gillar att landa krokar och ibland i kombination med kroppsslag och bensparkar. Han vet hur man rör sig och hur han effektivt minskar avståndet mellan sig själv och sin motståndare.

Han slår inte lika hårt som UFC vill få en att tro men han är riktigt farlig, speciellt i början av matchen då han gillar att överraska med rejäla armbågar. Han trivs bäst när det är han pressar framåt men han har också en rejäl vänsterkrok som han kan kontra med. När han befinner sig i ett slagutbyte föredrar han att använda huvudrörelse för att undvika att bli slagen.

Junior dos Santos är antagligen den mest tekniska tungviktsboxaren som någonsin klivit in i oktagonen men hans många krig i buren har definitivt tagit ut sin rätt. Brasiliarens kvickhet och haka har sett sina bättre dagar, men både håller fortfarande hög standard.

Cigano har en utmärkt arsenal av attacker. Han attackerar ofta sin motståndares kropp med slag och kontrar med vänsterkrokar. Han är också känd för sitt rejäla överhandsslag som påminner om den som Francis Ngannou besegrade Curtis Blaydes med i förra helgen. Ibland attackarerar dos Santos med frontsparkar och rundsparkar men hans boxning är hans primära fightingstil.

JDS har grym kondition och även när han är trött eller skadad så är han bra på slåss på autopilot. Alla krig han har överlevt har givit honom massvis med erfarenhet. Kom ihåg att JDS senaste match varade längre än Tuivasas tre matcher i UFC.

Tuivasa visade sist att han har ett rejält krigarhjärta, men det är svårt att se honom som en fighter som kan avsluta när som helst när han inte lyckades avsluta Andrei Arlovski, en fighter känd för sin dåliga haka. Å andra sidan ska man undvika att köra MMA-matematik, det speglar ofta inte verkligheten.

Trots många tillgångar så har JDS också några rejäla svagheter. Det är alltid läskigt att se hur lågt han håller sin guard är han försöker undvika sina motståndares attacker. Han är helt enkelt inte tillräckligt snabb för att undvika dem alla. Varje haka blir sämre med tiden och även om JDS åt ett par rejäla slag mot Blagoi Ivanov så är faktiskt Tuivasa snabbare än bulgaren.

Vi får dock komma ihåg att Ivanov-matchen var JDS första match på länge och att han sannolikt kommer se bättre ut den här gången. Tuivasa är dock endast 25 år gammal och utvecklas fortfarande men jag tror fortfarande att storleken, boxningstekniken, konditionen och brottningen kommer att gagna JDS mer än Tuivasas kvickhet i början av matchen.

Jag skulle inte bli chockad om Tuivasa landar några rejäla smällar i början och avslutar dos Santos men jag skulle bli förvånad. Jag tror JDS kommer att vara försiktig i början och att han kommer att försöka sakta ned Tuivasa med rejäla kroppslag. Ju längre matchen går, desto större övertag tror jag att den före detta mästaren kommer att ha.

Jag förutspår en TKO vinst för JDS i tredje eller fjärde ronden.

Vi kommer att betta Junior dos Santos

  • Ohmbet odds: Junior dos Santos 1.65 (Chans till vinst: 61%)
  • Vi tror att chansen är 70%

 

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski