Den kvinnliga flugviktsmästarinnan Nicco Montano står inför karriärens viktigaste match då hon är inbokad att möta topprankade Valentina Shevchenko under helgens UFC 228.

Trots att det är Montano som håller i titeln så är dock oddsen kraftigt emot henne, på Ohmbet öppnar hon upp som rejäl underdog inför titelmatchen:

 

Nicco Montano (8.80) vs. Valentina Shevchenko (1.09)

 UFC 228: Montano vs. Shevchenko

Vad är anledningen till att Montano är förhandstippad att förlora? Både hon och Shevchenko är födda samma år men “Bullet” Shevchenko är utan tvekan den mer erfarna av dem två.

Shevchenko började träna kampsport som femåring och kom sedan att utmärka sig som en mycket talangfull muay thai-fighter med vinster över namn som Joanna Jędrzejczyk och Lina Länsberg.

Shevchenko har även tävlat inom MMA sedan 2003 och delat bur med några av sportens största namn. Vid två tillfällen har hon utmanat om Amanda Nunes om bältet och förlorat via domslut.

Montano i sin tur utmärkte sig i King of the Cage där hon flugviktsbältet innan hon deltog i The Ultimate Fighter 26. Där kom hon att Lauren Murphy, Montana De La Rosa och Barb Honchak (alla via domslut) för att ta sig till final. Hon var tilltänkt att möta Sijara Eubanks men en skada gjorde att hon istället mötte Roxanne Modafferi och besegrade henne via domslut i december 2017.

Montano må vara den mindre erfarna av dem två men det finns en anledning till att hon är mästarinna och vad som helst kan hända i en MMA-match. För nästan nio gånger pengarna kan det vara värt att lägga en insats, vad tycker du?