Nate Diaz har inte tävlat i oktagonen sedan hans returmatch mot Conor McGregor där han i augusti 2016 förlorade via majoritetsdomslut. Ett par månader tidigare hade Diaz strypt ut “The Notorious” McGregor, något som gjorde deras andra möte till en mycket uppmärksammad gala som kom att slå rekord för flest PPV-köp i UFCs historia.

Sedan dess har det dock varit relativt tyst kring Nate och om man får tro UFCs chef Dana White så har han tackat nej till ett antal matcher som han blivit erbjuden.

I början av augusti så kom dock överraskande nyheter då UFC avslöjade att Nate Diaz var inbokad för att möta Dustin Poirier under UFC 230 den 3 november. Matchen är planerad att fungera som delad huvudmatch och nu är oddsen ute inför mötet:

 

Nate Diaz (2.65) vs. Dustin Poirier (1.53)

 


Registrera dig på Ohmbet – Bettingsidan med världens bästa UFC-odds


Poirier är 8-1-1 sedan 2015

Både Porier och Diaz har delat bur med McGregor men än så länge är det endast Diaz som lyckats ta hem en seger.

“The Diamond” Poirier blåste dock nytt liv i sin karriär då han besegrades via TKO i september 2014. Han kom i den nästkommande matchen att återvända till lättvikt där han radat upp 8 vinster.

I sin fyra senaste matcher har han mött de före detta mästarna Justin Gaethje, Anthony Pettis och Eddie Alvarez (två gånger). Det är mycket som talar för att den aktiva Poirier kommer att fortsätta sin segersvit och cementera sin plats som en av många talangfulla fighters i toppen av lättviktsklassen.

Just nu är Poirier rankad #3 medan Diaz återfinns på plats #10.

 

Vem tror du vinner?