Carlos Diego Ferreira är en mångsidig fighter, och under de senaste två åren har han visat en enorm förbättring av sin stående game. Han körde över  Mairbek Taisumov utan att åka ner i backen. Ferreira är en aggressiv kickboxare, som förlitar sig på hastigheten på sina händer och landar många sparkar – särskilt front kicks. Han är mycket begåvad BJJ-utövare, men han har inte bra brottning.

Brasilianaren är fokus ligger på volym – han föredrar att vara aktiv och slå slag, mest för volym än styrka, fightas i snabb takt och försöka bryta ner motståndarna. Men hans slående försvar är ganska svag, och det är inte ett bra när du ska fightas mot Anthony Pettis.

Showtime” Pettis är uppenbarligen inte i sin prime längre, men han är fortfarande farlig. Pettis fightas i Southpaw, levererar otäck sparkar med bägge benen och har kraften att skada någon – han skadade Nate Diaz, slog ner Tony Ferguson och levererade den första KO-förlusten för Stephen Thompson. Han är helt oförutsägbar, både på fötterna och på marken. Om fighten utspelar sig på mattan, kan Pettis använda sin galna BJJ för att hota Brassen med submissions från ingenstans.

Trots att han är 2 år äldre, så har Ferreira mycket mindre “miles” på kroppen och är den i bättre ändan av karriären. Han har bättre kardio och om fighten går mot domslut så kommer han förmodligen att vinna. Men att slåss mot Pettis är ett stort steg uppåt efter att ha tävlat mot fighers som Kyle Nelson eller Mairbek Taisumov  – jag tror inte Ferreira borde vara den stora bettingfavoriten.

Diego Ferreira kommer förmodligen att diktera fighten, tills Pettis landar en betydande slag. Jag föredrar Ferreira, men jag tror att i den här matchen måste man antingen ta underdog eller hoppa över att betta. Jag bestämde mig för att rulla tärningarna med 3,00 odds.

Mitt UFC 246 speltips: Anthony Pettis
UFC odds: 3,00 (underförstådd sannolikhet = 33%)
Min sannolikhet: 40%


Artikel skriven av Maciej Grochowski

Spela ansvarsfullt! 18+ Stödlinjen