Bara om några dagar kommer UFC’s förre weltervikt mästare att ta sig an en stigande stjärna, och denna matchup låter verkligen intressant för mig.

Tyron Woodley är känd för sin counterpunchstil när han fightas i snabba och explosiva rörelser, försöker spara energi och explodera med kraftfull högerhand. Han slår inte många slag, men nästan varje slag har avsikt att sänka motståndaren.

Woodley har fin brottning, och om han tar ner motståndarna slår han vassa armbågar. Jag är dock inte säker på om Tyron vill brottas med Gilbert Burns. I denna match kommer han förmodligen att använda brottningen enbart för att hålla matchen stående – en enorm fördel i styrka hjälper Woodley stående.

För några år sedan var Burns en dimensionell grappler, men nyligen förbättrades hans slående. Gilbert är aggressiv, som landar kraftfulla sparkar – särskilt vadsparkar. Han slår mer i volym än Woodley och har en helt OK cardio, men hans kampstil kan vara farlig mot före detta mästare.

Jag tror att Burns kommer att försöka landa några sparkar i kickboxningsstance eller stänga avståndet för att försöka några judokast. Boxningsområdet bör vara Woodleys område … åtminstone inom de två första ronder.

Vi måste komma ihåg att Woodley är 38 år gammal och kommer från 15 månaders paus – jag är inte säker på om han fortfarande är motiverad eller bara vill fightas för pengar, eftersom han säger “Jag blåste igenom en hel del jävla pengar”.
Kardio var aldrig hans största styrka, och under dessa omständigheter kan vi se en lite svagare version av Tyron.
Å andra sidan är detta den största kampen i Burns liv och brasilianern visar enorma förbättringar med varje prestanda.

Jag kan se flera olika scenarier av denna match, men KO för Woodley – särskilt i tidiga omgångar – låter mest troligt. Med det sagt kommer jag inte bli förvånad alls om Burns tar över i 2: a eller 3: e omgången för att vinna på domslut, eller bara avsluta den tidigare mästaren.

Jag föredrar Tyron något, men jag tar underdogen.
Burns på domslut med en liten insats låter bra.

Mitt Speltips: Gilbert Burns
UFC odds: 2,50 (underförstådd sannolikhet = 40%)
Min sannolikhet: 45%

Artikel skriven av Maciej Grochowski