Helgen kommer att bjuda på en mängd av spännande matcher då både UFC 220 och Bellator 193 kommer att gå av stapeln.

Bland alla stormatcher så står dock UFCs huvudmatch ut från mängden. Den regerande tungviktsmästaren Stipe Miocic kommer att försvara sitt bälte mot en av organisationens mest fruktade fighters i Francis Ngannou.

Följ med när vi bryter ned matchen för att du enklare ska kunna lägga ditt bet.

Stipe Miocic – Tungviktsmästaren

35-åriga Stipe Miocic är UFCs regerande mästare och står inför en historisk match då han ämnar att bli den första UFC-mästaren med tre framgångsrika titelförsvar. Han har just nu fem raka vinster och har knockat fyra av sina motståndare i första ronden.

Miocic har under sina år i UFC utvecklat sina talanger och bland annat besegrat en av de två motståndare som han tidigare förlorat mot (Junior dos Santos).

Trots att det är Ngannou som får all uppmärksamhet för sin kraft så har Miocic gång på gång visat att han har krut i nävarna. Faktum är att Miocic har fler KO-vinster än Ngannou:

  • Miocic: 76 % KO (13/17)
  • Ngannou: 64 % (7/11)

Om Ngannous kraft står ut som hans främsta vapen så är det Miocic boxning som står högst upp på hans arsenal. Miocic är en Golden Glove-vinnare och dekorerad brottare som gillar att hålla hög press och vara aktiv med sin ground-and-pound.

För att undvika Ngannous kraft kommer Miocic säkerligen vilja ta ned matchen på mattan men även om han lyckas med det så återstår nästa fråga: kommer han att kunna hålla honom där?

Har du Miocic som vinnare? Kolla in dessa odds:


Registrera dig på Ohmbet – Bettingsidan med världens bästa UFC-odds


Foto via USA Today Sports

Francis Ngannou – Utmanaren

Francis Ngannou, det 31-åriga stjärnskottet från Kamerun, har minst sagt haft en otrolig resa mot toppen. Han är inte bara byggd som en superhjälte, han har på mycket kort tid skaffat sig grundkunskaper inom MMA för att bygga vidare på sin tidigare dröm att bli proffsboxare.

Att Ngannou har kraft i nävarna har han gång på gång visat men många verkar förbise det faktum att han också avslutat fyra av sina motståndare via submission. Något som gör att man inte får låta sig luras att tro att Miocic kommer att ha övertaget bara för att han lyckas ta ned Ngannou.

Trots sin storlek och muskelmassa så har inte Ngannou visat några tecken på utmattning i de två matcher som gått till andra ronden. Skulle matchen gå till tredje ronden så kommer vi att få se hur bra kondition som Ngannou har, något som Miocic redan visat prov på, senast i matchen mot Mark Hunt.

Det är ingen tvekan att denna match kommer att bjuda på ett krig mellan två tunga motståndare men vi tror i slutändan att Ngannou kommer att avsluta jobbet. Han kommer dock att behöva akta sig för Miocics nedtagningar och ground-and-pound men eftersom varje rond börjar med dem stående så kommer han att ha en fördel.

Vad som även talar till Ngannous fördel är hans styrka och förmåga att ta sig upp de gånger han blivit nedtagen. Miocic har inte visat någon övertygande jiu-jitsu utan verkar istället vilja utnyttja topp-position för ground-and-pound, något som öppnar upp luckor för att ta sig upp.

Merparten av våra bets kommer att ligga på:

 

Ngannou via KO (1.71)

 

Har du också Ngannou som vinnare? Kolla in dessa odds: