Titelmatchen i lätt tungvikt mellan den regerande mästaren Daniel Cormier och Volkan Oezdemir har hamnat något i skuggan av tungviktsmötet mellan Stipe Miocic och Francis Ngannou.

Det gör dock inte mötet mindre spännande och inför deras möte kommer vi att gå igenom några viktiga punkter för att du enklare ska kunna lägga ett bet på matchen.


Registrera dig på Ohmbet – Få 200 % i MMA-bonus!Lätt tungviktsmästaren Daniel Cormier

Hatad och älskad, Cormier är utan tvekan en man som rör upp många känslor men på ett helt annat sätt än sin ärkenemesis Jon Jones.

Trots att det finns många som anser att han är en av kampsportens främsta så har hans matcher mot Jones gjort att han fortfarande har svårt att bli accepterad som divisionen sanna mästare.

Turligt nog verkar det inte röra Cormier i ryggen och han har redan gått vidare från skandalmatchen mot Jones i juli där han blev av med bältet via TKO och sedan fick tillbaka det efter att Jones testat positivt för doping.

Cormier är en av sportens mest dekorerade brottare men har också utvecklat sitt stående game till den punkt att han inte är rädd för att utbyta slag med några av sportens främst, namn som Jones, Alexander Gustafsson och Anthony “Rumble” Johnson för att nämna några.

Av sina 21 professionella MMA-matcher har Cormier endast förlorat mot Jones.


SUPERODDSET: Få 20 gånger pengarna på Miocic och Volkan i helgen!


Foto: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Utmanaren Volkan “No Time” Oezdemir

Det är inte svårt att förstå var Oezdemir får sitt smeknamn ifrån. Den 28-åriga schweitzaren har haft en raketkarriär i UFC sedan han debuterade med en delad domslutsvinst över Ovince Saint Preux i början av februari.

Sedan dess har han knockat både Misha Cirkunov och Jimi Manuwa på totalt 70 sekunder (!). Det slutar dock inte där, Oezdemir har ett matchfacit på 15 vinster och 11 av dessa har slutat i en TKO/KO-vinst för “No Time”, de flesta i första ronden.

Oezdemirs främsta vapen är definitivt hans högerhand men man får inte glömma att han också har en bakgrund som kickboxare med fem professionella matcher, alla vinster.

Det finns dock många frågetecken kring Oezdemir, speciellt då han möter en sådan brottare av rang som Cormier. Trots att han har hållit sig på benen i alla sina UFC-matcher så är det oundvikligt att han kommer att bli nedtagen och frågan är då hur han kommer att reagera på den kvävande brottarstil som Cormier är känd för.


Registrera dig på Ohmbet – Bettingsidan med världens bästa UFC-odds


Vem satsar vi på?

På FightOdds-redaktionen tror vi alla att Cormier kommer att ta hem vinsten men lämnar ändå dörren öppen för oväntade händelser. Anledningen att vi lutar åt Cormier är på grund av hans erfarenhet som mästare och hans brottning som är av högsta nivå.

Cormier har stått i strålkastarna och kommer inte låta sig skrämmas även när pendeln svänger emot honom. Han har också en bra tajming och vet när han behöver ta matchen till mattan och när han ska lämna luckor för att lura sin motståndare att försöka ta sig upp.

Cormier har dessutom mött fighters som slår otroligt hårt (Rumble, Henderson), kreativt (Silva, Jones) och BJJ-fighter av högsta rang (Mir).

Det enda skulle vara om Cormier skulle attackera vårdlöst och därmed öppna upp möjligheten för Oezdemir att pricka honom på samma sätt som mot Cirkunov. Men med Cormier erfarenhet och fight-IQ skulle detta vara högst osannolikt.

 

Vårt bet: Daniel Cormier via TKO (2.91)

Vem har du som vinnare?