Mark Hunt behöver inte någon introduktion då den starka nyzeeländaren har delat bur med några av sportens främsta namn och tagit hem vinster över namn som Mirko Cro Cop, Wanderlei Silva, Roy Nelson och Frank Mir.

“The Super Samoan” Hunt kommer i helgen att stå öga mot öga med Curtis Blaydes, en av tungviktsklassens talanger som den senaste tiden samlat ihop fyra raka vinster (även om en blev ogiltigförklarad när Blaydes testade positivt för marijuana).

Hunt kommer att vilja cementera sin plats i toppen och samtidigt visa att han fortfarande har vad som krävs. Blaydes kommer i sin tur att försöka bygga sig ett namn genom att besegra en av divisionens mest fruktade kämpar.


Registrera dig på Ohmbet – Få 200 % i MMA-bonus!Bettinganalys: Hunt vs. Blaydes

UFCs tungviktsklass är en av organisationens minst talangfyllda. Namn som Andrei Arlovski fortsätter att hänga kvar i rankingen även när de förlorat flera matcher i rad. Divisionens brist på djup gagnar dock nya talanger som är ute efter att snabbt stiga mot toppen och göra sitt ett namn.

En av dem är Curtis “Razor” Blaydes som gjorde sin UFC-debut mot Francis Ngannou och faktiskt öppnade upp som favorit. Den 26-åriga amerikanen Blaydes har trots förlusten mot Ngannou fortsatt att tåga framåt och efter fyra raka vinster (mot tämligen okända namn) så har han nu hamnat i händerna på Hunt.


UFC 221: Rockhold vs. Romero – Odds, tider och matchkort


Blaydes brottning kommer att vara ett viktigt vapen när han kommer att möta den mycket farliga KO-artisten Hunt. Genom att ta ned Hunt på mattan kommer han att undvika Hunts kraftiga slag som sänkt även dem bästa.

Som vanligt kommer Hunt att vara den kortare fightern men på grund av hans förmåga att kunna ta rejält med stryk och fortsätta pressa framåt så lyckas han ständigt att hamna inom räckvidd för att landa ett av sina förödande slag.

Trots Blaydes gedigna brottarbakgrund så kommer han få svårt att ta ned den robusta Hunt. Han får dock passa sig om han misslyckas med nedtagningarna då han kommer att vara inom räckhåll för “The Super Samoan”. Blaydes bästa chans kommer att vara att säkra ett ben och sedan ta det därifrån.

Våra största frågetecken kommer att vara Blaydes nerver och självförtroende. Trots att han har mycket potential och fortsätter att utvecklas så verkar det inte som att det är samma Blaydes som dyker upp varenda gång. Om Blaydes misslyckas han med sina tidiga nedtagningar och inte hamnar i momentum så kan vi säkerligen få se Hunt använda honom som slagpåse tills Blaydes faller till mattan.

Vi tror dock att Blaydes kommer att utnyttja sitt fotarbete och snabbhet för att undvika Hunts kraftslag. Han gör bäst i att försöka trötta ut Hunt och hans största chans är att attackera med nedtagningar och försöka hänga på Hunt medan han försöker ta sig upp.

Blaydes vet vad han behöver undvika men vi har sett honom ta tveksamma beslut innan. Det vore dock en rejäl överraskning om han väljer att stå framför Hunt och utbyta slag, det vet vi alla hur det kommer att sluta.

Vi tror på Blaydes via domslut:

 

Vi kommer se till att lägga några bets på Hunt och speciellt på specialaren Hunt och Rockhold som vinnare, ett boostat superodds från Ohmbet som du hittar här nedan.

Vill du veta mer om supercombon? Klicka dig vidare här!