När det kommer till betting är det viktigt att veta vilka matcher som är värda att satsa på och vilka som man bör undvika. Under UFC 225 finns det en hel del spelvärda matcher men också en och annan som kan komma att överraska. Här listar vår bettingexpert Maciej den match som han tänker undvika:

 

Rashad Evans (3.60) vs Anthony Smith (1.33)

 


UFC 225: Kolla in tiderna, matchkortet och oddsen inför storgalan!


UFC 225: matchen att undvika att betta på

Det här är en av de matcherna på kortet som jag verkligen anser att du bör undvika. Rashad Evans är en helt okej boxare och talangfull brottare men det verkar som han fullständigt mist sin vilja att slåss.

Han har nu fyra förluster i rad och det är ingen slump. Rashad är extremt passiv och tvekar alltid innan han tar risker. Om han väljer att stå mitt framför sin motståndare, som han gjort i sina två senaste matcher, så kan han mycket väl komma att bli brutalt avslutad.

Smith är i sin tur inte direkt en topptalang men han är väldigt tålig. Han ger aldrig upp och slår dessutom mycket hårt. Smith gillar att stå och utbyta slag och är dessutom aktiv i clinchen där han ibland landar hårda armbågar. Han har också bra kondition och är aggressiv.

Smiths försvar mot nedtagningar är dock i stort sett icke-existerande. Han blev nedtagen av både Cezar Ferreira, Andrew Sanchez och Hector Lombard – åtminstone medan de fortfarande hade energin att fullborda dem. Om Evans dyker upp med en glöd att slåss så kommer han säkerligen att kunna ta ned Smith.

“Lionheart” Smith är extremt färsk på mattan och han blev till exempel omvänd från topposition av Thiago Santos.Ytterligare en sak att lägga på minnet är att denna match kommer att ta vid i lätt tungvikt. Smith har spenderat större delen av sin karriär i mellanvikt medan Evans tävlat i lätt tungvikt i flera år. Vem vet, kanske kommer vi att få se en nytänd Evans nu när han är tillbaka i sin gamla division?

Om oddsen var närmare 1.50 så hade jag antagligen lagt en insats på Smith men jag har inget intresse av att betta på 1.33. Jag kommer definitivt inte att betta på Rashad Evans, speciellt inte då han möter någon med kraft och krigarhjärta, något som Smith bockar av.

Evans har vad som krävs för att jämna ut matchen men vi kommer säkerligen att få se ännu en undermålig match från hans sida och dessutom bli avslutad den här gången.

Vår rekommendation: Skippa att betta på den här match