I helgen kommer två av fjäderviktsklassens absoluta toppfighters att mötas i buren i en kamp om titeln. Båda dessa unga fighters avslutade varsin MMA-veteran i sin senaste match och är nu redo att vara ansiktet utåt för den nya generationen.

Men vem av dem är egentligen den bästa fjäderviktaren i världen?

Holloway är otroligt mångsidig och rörlig striker. Hans slag är ovanligt snabba, noggranna och oförutsägbara. “Blessed” Holloway är känd för att pressa framåt samtidigt som han attackerar från olika vinklar och över hela sin motståndares kropp med både krokar och raka slag.

Fjäderviktsmästaren är också snabb på fötterna och borde vara snäppet snabbare än Ortega. Ibland ser vi honom byta från ortodox till southpaw men han trivs bättre i ortodox läge.


UFC 226: Miocic vs Cormier – Kolla in tiderna, oddsen och matchkortet!


Brian Ortega som vinnare?

Brian Ortega påbörjade sin UFC-karriär som en endimensionell grappler som vid ett par tillfällen höll på att förlora matchen på poängkorten men som slutligen lyckades avsluta sin motståndare. Det vore ett stort misstag att bortse från Ortegas talang men det går inte heller att förneka att han vid ett par tillfällen vann på grund av sin utmärkta kondition och med en gnutta tur.

Den senaste tiden har dock “T-city” förbättrat sin stående arsenal avsevärt. Hans jab är utmärkt, han landar brutala sparkar från båda slagställningar och han vet hur man kontrar effektivt. Ortega låter sig inte bekymras när saker inte går hans väg och han fortsätter alltid att pressa framåt i hopp om att knäcka sin motståndare. Hans granithaka och tunga slag har varit receptet för framgång, även när han mött mer tekniska motståndare.


UFC 226 Betting Breakdown: Ska man satsa på Miocic eller Cormier?


Trots sin förbättring så är det dock uppenbart att slagväxlingar inte är Ortegas favorit. Hans guard är långt ifrån den bästa och han är ofta öppen för kroppslag. Holloway kommer snabbt att hitta hålen i Ortegas guard och kommer med största sannolikhet inte att sakta ned, till skillnad från Ortegas tidigare motståndare.

Det finns ingen tvekan om att Ortega kommer vilja ta ned matchen på mattan, där han har en rejäl fördel, men jag tror inte att han kommer att lyckas ta ned “Blessed”. Ortegas offensiva brottning är inte den bästa och även om Holloway inte mött en äkta brottare på lång tid så har han den senaste tiden stoppat alla nedtagningsförsök.

Jag tror att Ortegas bästa chans att norpa titeln kommer att bli genom en lömsk submission från clinchposition. Man får dock inte glömma att “T-City” hela tiden utvecklas och det känns aldrig kul att betta emot en ung fighter med granithaka. Jag tror dock att Holloway är en dålig matchning för Ortega då fjäderviktsmästaren är både snabbare, mer teknisk, har minst lika bra kondition och har ett riktigt bra nedtagningsförsvar.

Jag tror att “Blessed” kommer att använda sin kvickhet för att behålla titel. Vi lutar åt en domslutsvinst men bli inte förvånad om Holloway lyckas skada Ortegas kropp till den punkt att han slutligen avslutar honom.

Vi kommer att betta: Max Holloway

  • Ohmbet odds: Max Holloway 1.65 = 61% chans till vinst
  • Vi tror att Max Holloway har 70% chans till vinst

 

Vem har du som vinnare?

 


Denna artikel är skriven av Maciej Grochowski