Helgens UFC 227 kommer att bjuda på en extremt spännande huvudmatch där vi kommer att få se den tvåfaldiga bantamviktsmästaren T.J. Dillashaw ta sig an Cody Garbrandt på nytt. De möttes förra året men trots att “No Love” Garbrandt var nära att avsluta Dillashaw i första ronden så blev det slutligen Dillashaw som överlevde, återvände i andra ronden och knockade “No Love”.

Kommer historien att upprepa sig eller kommer Garbrandt att kunna återvända till tronen och hämnas sin enda professionella förlust?UFC 227: Dillashaw vs Garbrandt II

Dillashaws största fördel är hans förmåga att överraska. Han kan fightas ur både ortodox- och southpaw-ställning och attackerar med både slag och sparkar utan någon som helst varning.

“Killashaw” är en väldigt rörlig striker som fintar med både överkropp, huvud och händer. Han kan fejka en nedtagning för att landa en huvudspark eller fejka ett slag för att ta ned sin motståndare.

Ingen vet vad Dillashaw tänker göra. Kommer han att attackera med låg högerspark eller en hög vänsterspark som han knockade Garbrandt med och i en tidigare match bröt Linekers käke med?

Dillashaws förmåga att snabbt byta slagställning är en av de bästa i hela MMA-världen men trots detta så måste Dillashaw vara extremt aktsam och fokuserad.


UFC 227: Kolla in tiderna och oddsen, många fighters ger fyra gånger pengarna!


Cody Garbrandts slagtekniker är simpla men effektiva. Hans kombinationer består mest av krokar: vänster, höger och vänster eller tvärtom. När hans motståndare befinner sig på kickboxningsavstånd så attackerar Garbrandt ibland med en snurrspark eller en framåtspark, nästan alltid med höger ben.

Men om Garbrandts attacker är så förutsägbara, hur kommer det sig att han dominerade fighters som Dominick Cruz och Thomas Almeida? Först och främst så har han extremt snabba och tunga händer. Han är också lätt på fötterna och roterar sin överkropp på ett mycket bra sätt. En faktor som man dock inte får bortse ifrån är hans mentala spel. Cody gillar att reta sina motståndare genom att håna och prata med dem under matchen.

Både Dillashaw och Garbrandt har bra brottning men jag förväntar mig inte att någon av dem kommer att försöka vinna med sin grappling. Även om någon av dem landar en nedtagning så kommer säkerligen den andra att ta sig upp någorlunda snabbt.

I deras första match så tog det en stund innan Dillashaw fann sin räckvidd och det gjorde att Garbrandt kunde slå ned honom och nästan avsluta honom i första ronden. Tack vare bra råd från sin ringhörna så kunde dock Dillashaw återvända, göra några förändringar och anpassa sig till situationen. Han skickade inte bara Garbrandt till mattan med en spark men även med en högerkrok under deras titelmatch.

Att besegra sin motståndare inom hans egna område kan komma att bli en avgörande faktor. Garbrandt och Team Alpha Male vet att Dillashaw är väldigt farlig när han har sin motståndare på kickboxningsräckvidd. Det vet dock också att han har vad som krävs för att knocka Garbrandt om de bestämmer sig för att hålla sig boxningsräckvidd. Garbrandt är extremt farlig och en väldigt snabb boxare så varje utbyte kan bli det sista för båda fighters.

Det kan vara så att Cody förändrat sin strategi sedan sist. Han är också fem år yngre än Dillashaw och kan teoretiskt sätt ha utvecklats snabbare sedan sist.

Har han dock utvecklats tillräckligt för att besegra den mer tekniska Dillashaw? Det kommer vi att få se i helgen men med all respekt till Garbrandt styrka så tror jag dock att “No Love” kommer att bli avslutad igen och Dillashaw behåller sitt bälte.

Vi kommer att betta: T.J. Dillashaw

  • Ohmbet odds: TJ Dillashaw 1.87 (Chans till vinst = 53%)
  • Vi tror att Dillashaws chans är 60%

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski