Tony Ferguson vs Anthony Pettis

  • Ohmbet odds: Tony Ferguson 1.30 – 3.83 Anthony Pettis
  • Tony Ferguson via KO/TKO – 6.50

Ett år borta från tävlan och en allvarlig skadad tycktes inte påverka Fergusons prestation då han kom tillbaka farligare än någonsin. “El Cucuy” Ferguson var väldigt aggressiv och landade en variation av både slag och sparkar på Pettis, något som inte gav “Showtime” en chans att använda sin kickboxning.

I början av den andra ronden åkte Ferguson i backen efter en kontrande vänsterkrok men lyckades inte avsluta honom. Tony återhämtade sig och fortsatte att pressa på med volym. Mellan rond två och tre så bröts matchen efter att Pettis brutit handen.

Avspeglade oddsen matchresultatet?

Absolut. Ferguson var dominant genom hela matchen men hans stil fick honom i trubbel ännu en gång då han åkte i backen. Inför matchen rekommenderade jag att satsa på Pettis då jag förväntade mig en lugnare Ferguson efter hans omfattande knäoperation – jag hade fel och oddsen var riktiga.

Dominick Reyes vs Ovince Saint Preux

  • Ohmbet odds: Dominick Reyes 1.45 – 2.94 Ovince Saint Preux
  • Dominick Reyes via domslut – 6.50

Innan matchen så var Dominick Reyes sedd som en talang som ännu inte prövats men han kom att bevisa att han är en fighter att räkna med. 28-åriga Reyes kickboxning var förödande då han var både snabbare och hade mer kraftfulla attacker med mer precision.

Även när “OSP” försökte ta ned Reyes så visade han att han har riktigt bra nedtagningsförsvar. Ståendes så var klasskillnaden stor och det var endast “OSPs” krigarhjärta som gjorde att han överlevde. Efter den första ronden så kom Reyes att sakta ned men han var fortfarande den bättre fightern.

Avspeglade oddsen matchresultatet?

Nej, Reyes var dominant från början till slut. Jag tror inte att Saint Preux skulle vinna mer än 2 av 10 matcher så Reyes odds var generösa.

Derrick Lewis vs Alexander Volkov

  • Ohmbet odds: Dominick Reyes 1.65 – 2.35 Ovince Saint Preux
  • Derrick Lewis via KO/TKO – 2.80

Alexander Volkov dominerade utan tvekan hela matchen då han landade fler slag och sparkar och skadade Derrick Lewis vid flera tillfällen. Amerikanen var alldeles för långsam för att fånga Volkov med sina slag och hans panikbrottning var nästintill pinsam. Han kallas dock för “The Black Beast” av en anledning.

Efter att ha överlevt i 14 minuter och 40 sekunder så landade han ett par bomber och avslutade Volkov i en av bästa bästa comebacks i MMA-historien.

Avspeglade oddsen matchresultatet?

Herregud NEJ! Även om jag personligen hade lagt en insats på Derrick Lewis inför galan så kan jag inte förstå vad jag tänkte. Turligt nog så kom matchen att bli ett perfekt exempel på att vad som helst kan hända under en match! Jag kan nte säga att det var ett lyckoslag då Lewis slog med intentionen att knocka Volkov. Men Black Beast var utan tvekan tursam att han fick till den.

Michelle Waterson vs Felice Herrig

  • Ohmbet odds: Michelle Waterson 2.15 – 1.78
  • Michelle Waterson via domslut – 2.50

Matchen började nästan som en “striker vs. grappler”-match. Herrig använde sin boxning för att komma nära Waterson som i sin tur försökte hålla avstånd. Trots att Herrig hade framgång i början så blev hon träffad av en rejäl armbåge när de separade från clinchen och hon tog sedan en spark till huvudet. Herrig återhämtade sig aldrig riktigt och blev sedan utklassad.

Avspeglade oddsen matchresultatet?

Vårt bettingcommunity hade Herrig som favorit men bara med lite. Waterson såg bättre ut men Herrig hade alla verktyg för att vinna. Oddsen på Waterson var dock felaktiga.

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski