Den episka matchen mellan obesegrade Khabib Nurmagomedov och den spektakulära Conor McGregor är nu bakom oss. Även om jag i min betting-breakdown inför titelmatchen sade att både Khabibs striking och McGregors grappling var underskattade så kunde jag inte förvänta mig det som utspelade sig i buren.

  • Ohmbet odds: Khabib Nurmagomedov 1.53 – 2.65 Conor McGregor
  • Khabib Nurmagomedov via submission – 3.75

Missa inte: UFC 229: Sammanfattning av huvudkortet


Ärligt talat så var jag mycket imponerad av båda fighters.

“The Notorious” visade riktigt bra grapplingförsvar då han under första ronden spenderade mer än 4 minuter på mattan med Khabib och endast tog emot ett par slag. Det kanske inte låter imponerande men kommer du ihåg hur det såg ut när Khabib väl fick ned Michael Johnson och Edson Barboza? Grappling på högsta nivå är ingen barnlek och McGregor var riktigt trött i andra ronden.

Vi visste att Nurmagomedovs striking var underskattad men vem hade kunnat tro att han skulle knocka ned irländaren?

“The Eagle” besegrade McGregor ståendes och dominerade honom på mattan. Trots att McGregor vid flera tillfällen bröt mot reglerna (greppade buren med tår och fingrar, knäade Khabib i huvudet när han låg ned, attackerade bakhuvudet, höll i hans shorts) så stoppade inte det “The Eagle”.

Den tredje ronden förvånade mig dock då McGregor på nytt fick vind i seglen. Han stoppade alla nedtagningar och attackerade Khabib (och vann på domarkortet) men det var inte tillräckligt. I fjärde ronden åkte McGregor på nytt i backen och blev avslutad av Khabib.


Relaterat: Skandalscener efter supermatchen: Conor McGregor blir påhoppad i buren

Video: Khabib- & McGregor-fans ryker ihop i våldsamt bråk bakom arenan


Avspeglade oddsen matchresultatet?

Jag rekommenderade att satsa på 1.63 men det visade sig att även 1.53 var generöst. Conor McGregor har inte konditionen för att besegra “The Eagle” och hans kraft i slagen är… ganska överskattad. Jag tycker helt enkelt att Khabib är den bättre fightern.

Vad väntar Khabib och McGregor?

Det finns en uppenbar motståndare för Khabib: Tony Ferguson. “El Cucuy” körde över Anthony Pettis och visade att han, trots massor av skador, är omöjlig att knäcka.

Det är svårt för mig att välja en uppenbar vinnare mellan Khabib och Tony. “The Eagle” är helt klart den bättre brottaren och boxaren men Fergusons konstanta press kan bli en avgörande faktor.

Gällande Conor så kan man aldrig veta säkert. Han behöver antagligen aldrig slåss en dag i sitt liv igen men han är ambitiös. Jag tror vi antagligen kommer att få se honom tillbaka i buren runt februari/mars.

Jag tror inte att han kommer att få en omedelbar returmatch mot Khabib. Kanske ställs han istället mot Tony Ferguson om “El Cucuy” klarar av att besegra Khabib. Allt hänger dock på om Khabib får behålla bältet och hur lång hans eventuella avstängning blir.

En mer trolig motståndare för Conor är Nate Diaz som just nu har avlägsnats från sin tilltänkta match mot Dustin Poirier.

McGregor har vid ett flertal tillfällen sagt att han är intresserad av att möta Diaz i en tredje match. Det vore logiskt att avsluta deras trilogi och det är en match som skulle dra extremt många ögon till sig.

I slutet av dagen så är lättviktsklassen fullkomligen full av talangfulla fighters och alla eventuella matcher mellan topp 5 ger mig rysningar!

Lättviktsklassens största match kanske är bakom oss men framtiden ser ljus ut!

 

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski