Vi är bara några dagar borta från den efterlängtade debuten av den tidigare ONE och Bellator-mästaren, Ben Askren, som kommer att möta en av Robbie Lawlers mest rädda welterweights.

Personligen tror jag att det finns ett stort värde i odds som erbjuds av Ohmbet.

UFC 235: Jones vs Smith
Ben Askren 1,40 – 3,00 Robbie Lawler

Ben Askren är extremt bra kedjestörare, som flyter snabbt mellan på varandra följande takedown-försök. Hans gripande är på fantastisk nivå, vilket bevisas av hans 18-0-rekord.

Funky är inte riktigt en målare, men om han lägger motståndaren på marken kommer han att bära honom och kommer troligtvis inte att låta honom gå upp till slutet av rundan.

Med det sagt är Askrens slående helt … hemskt. Han är en av de värsta sparkboxarna som du någonsin kommer att se i UFC-divisionerna för män.

Lawler förlorade 2 av de sista 3 matcherna, men stilistiskt är han en mardröm motståndare för Askren. Ruthless hade tunga händer, bra boxning och bra takedown försvar.

Robbie är en aggressiv southpaw-anfallare med riktigt bra cardio. Han borde också vara fysiskt starkare än Askren.

Det är uppenbart att det är omöjligt att förutse form av båda fightersna, eftersom Lawler kommer från 15 månaders rast och skada, medan Askren var frånvarande i 16 månader.

Jag kommer inte bli förvånad om Funky lyckas krossa till 30-27 beslut, men jag tror att Lawler fick alla verktyg för att stoppa takedowns och lägga Askren till vila när som helst under kampen. Med tanke på att han är den stora underdogen, tar jag gärna mina chanser.

Min plocka: Robbie Lawler
Ohmbet odds: Robbie Lawler 3,00 (underförstådd sannolikhet = 33%)
Min sannolikhet: 51%
 

 Artikel skrivet av Maciej Grochowski