Bägge fighters – mästaren och utmanaren är ganska lika. De är båda mångsidiga, som driver vansinnig takt för att bryta motståndarna. Båda brukade vara en dimensionell brottare, men förbättrade sin slående. Trots att det är lika, finns det vissa skillnader.

Usman slår många power punches och tunga bensparkar – vilket uppenbarligen kostar mycket energi. Som sagt, hans cardio var alltid bra. Han älskar att hålla motståndaren mot buren och terrorisera dem genom att brottas och dirty boxing … eller bara ta ner dem och krossa på marken.

På den andra sidan använder Colby sin boxning för att slå ut motståndare, landa så mycket som möjligt, men motsatsen till Usman – Colby slår främst för att få poäng. Precis som mästaren, Covington försöker sätta sin rival på ryggen.

Vad händer när de möts inne i buren? Jag tror att detta är en kollision av Kamarus styrka mot Colbys kondition. Ingen av dem har någonsin mött en så bra brottare, så det är svårt att vara säker, men jag tror att Usmans kraft kommer att vara för mycket för Colby att hantera. Mästarens fördel bör låta honom vinna minst tre ronder, och utmanaren kommer antagligen att börja ta över under de sista 2 ronderna.

Men att vinna 15 minuter och överleva de sista 10 är inte det enda alternativet för Usmans seger. Jag skulle inte bli förvånad alls om han skadade Colby med en krok och avslutar honom på marken. Ingen av dessa kämpar är elit stående fighters, men båda uppnådde mycket framgång i strikingen på grund av att det blandades med brottningen. Eftersom jag ger Kamaru grapplingen, så tror jag att Colby måste oroa sig för nedtagningar för första gången; som säkert kunde påverka hans stående, kondition och självförtroende.

För att vara ärlig så är jag inte galen på 1×2 oddsen, eftersom 1,51 – 2,55 återspeglar mina tankar om kampen. Jag tror att Usman vinner genom beslut, men det är möjligt att han fightas känslomässigt. Om han försöker knocka Colby, finns det en chans att han vinner med KO (det är därför jag inte gillar oddsen på decision victory) eller så orkar han inte (det är därför jag inte gillar 1×2).

Jag tror dock att satsa på dubbel chans – Usman vinner via KO / domslut 1,70, eftersom jag inte förväntar mig en submission här.

Mitt speltips: Kamaru Usman vinner via KO / TKO / DQ eller domslut
Fight odds: 1,70 (underförstådd sannolikhet = 58%)
Min sannolikhet: 65%

Artikel skriven av Maciej Grochowski