Helgen kommer att bjuda på UFC on FOX 30 som är ett riktigt intressant kort med ett par grymma matcher. Vi tog en närmare titt på kvällens matcher och deras odds och det var speciellt en match som stod ut lite extra.

 

Dustin Ortiz (2.60) vs. Matheus Nicolau (1.55)

 


UFC on FOX 30 – Kolla in tiderna, oddsen och matchkortet


Än så länge har Matheus Nicolau tävlat två gånger för UFC och även om han har sett väldigt vass ut så är jag inte helt såld på idéen om honom. 25-åringen från Brasilien är utan tvekan en precis striker som använder sin vänsterkrok på ett effektivt sätt, oavsett om han inleder en attack eller kontrar med den.

Han har också en snabb jab och siktar ofta in sig på sina motståndares kropp med framgång. Ibland blandar han också in låga snurrsparkar. Nicolau är en snabb fighter som hela tiden utvecklas och han är bekväm med att byta slagställning bara för att förvirra sina motståndare.


Kommer Dustin Poirier och Eddie Alvarez att röra handskar innan sin match?


Än så länge har Nicolau framgångsrikt försvarat sig mot alla nedtagningsförsök men varken John Moraga eller Louis Smolka är särskilt bra brottare. Nicolau lyckades själv ta ned dem båda och såg ut att ha ett bra flow på mattan. Hans styrka och kondition såg dock inte särskilt imponerande ut och det är där jag tror att Ortiz kan komma att skina.

Dustin Ortiz är en aggressiv fighter som hela tiden pressar framåt, använder sitt fotarbete för att cirkulera sina motståndare och försöker alltid attackera från olika vinklar. Han attackerar oftast i längre kombinationer och han gillar att slåss i små utrymmen. Han är bra på att använda låga sparar men tyvärr så är hans stående försvar inte det bästa och detsamma kan sägas om hans förmåga att ta en smäll.

Amerikanen Ortiz är först och främst en brottare som gillar att ta ned sina motståndare och servera ground-and-pound. Hans nedtagningar är kraftfulla och effektiva och han kan få till dem både från clinchen och från avstånd. Ortiz gillar att attackera med knän, speciellt i clinch mot buren. Hans kondition är också väldigt bra, en faktor som jag tror kommer göra all skillnad i denna match.

Jag tror att Nicolau, som är den bättre boxaren, kommer att vinna i början men ju längre matchen går desto bättre kommer Ortiz att se ut. Jag tror amerikanens brottning i kombination med hans clinch och ett par nedtagningar kommer att tömma brasilianaren på energi och att Ortiz slutligen kommer att vinna via domslut.


Boostade UFC-odds från Ohmbet: Upp till 18 gånger pengarna!


Vi kommer att betta: Dustin Ortiz

Denna artikel är skriven av Maciej Grochowski