Helgens UFC Fight Night 124 har flugit under radarn men det finns en hel del intressanta matcher som kan bli riktigt bra och resultera i några bra vinster att börja året med.

Ta en närmare titt på våra bets inför årets första UFC-gala!

Jeremy Stephens (2.35) vs. Doo Ho Choi (1.65)

I kvällens huvudmatch kommer de topprankade fjäderviktarna Jeremy Stephens och Doo Ho Choi att ryka ihop i en match som förväntas bli ett stående krig.

“Lil Heathen” Stephens UFC-debuterade för över tio år sedan och har sedan dess kommit att bjuda på en hel del galna matcher då han delat bur med några av sportens giganter.

Merparten av Stephens vinster kommer via TKO/KO och han har en benägenhet att stå på sin plats och utbyta bomber oavsett vem han möter, något som gjort att han förlorat mot mer tekniska fighter som håller huvudet kallt.

“The Korean Superboy” Choi föredrar också ett stående krig och den 26-åriga kämpen hade åtta raka TKO/KO-vinster innan han han besegrades av Cub Swanson i en av organsationens toppmatcher i slutet av 2016.


Registrera dig på Ohmbet – Bettingsidan med världens bästa UFC-odds


Det kommer bli intressant att se om Stephens kommer använda sig av samma bensparkar som neutraliserade Gilbert Melendez i hans senaste match. Lika intressant kommer det att se om Choi blir en av få som lyckas kontra och avsluta Stephens.

Det som talar för Stephens är hans tendens att säkra en nedtagning i slutet av ronderna och därmed potentiellt övertyga domarna att ge honom ronden. Något som kan komma att visa sig användbart då båda herrarna har visat att de har en rejäl haka.

Något som också talar för Stephens är att Choi har varit borta från tävlan i över ett år.

Trots detta så lutar vi ändå åt “The Korean Superboy” då han uppvisat att han är kreativ i clinchen, har KO-power och dessutom har riktigt bra distansbedömning och fotarbete. Det skulle dock inte förvåna oss om Stephens vinner om matchen går till domslut.

Svårbedömd match som garanterat kommer att leverera fyrverkerier.

 

Vårt bet: Choi via TKO (2.19)

 

Uriah Hall (1.33) vs. Vitor Belfort (3.60)

Vitor Belforts sista match kan komma att sätta ett tråkigt slut för den populära brasilianarens karriär.

Han har själv sagt att hans kropp inte är densamma och tyvärr är det något som även märks i buren. I sina sista matcher har Belfort varit mer traditionell och långsammare än vanligt och vi vet inte ens om vi håller med domarna om deras beslut att ge honom vinsten mot Nate Marquardt i juni.

Belfort är traditionell och hans brist på snabbhet kan komma att stå honom dyrt när han möter Uriah Hall som är både kreativ och snabb. Hall är dock en av de fighters som man aldrig vet i vilket skick han dyker upp, när han är på humör är han en atlet av världsklass men oftare får vi se en man som verkar ifrågasätta vad han gör i buren.

Belfort är dock en motståndare som passar Hall som handen i handsken och så länge Hall inte fastnar i sitt eget huvud så borde detta bli en snygg fjäder i hans hatt.

 

Vårt bet: Hall via TKO

 


Du har väl inte missat att Ohmbet ger dig hela tjugo gånger pengarna om du tror på en vinst för norrmannen Emil “Valhalla” Meek?


Matcher att betta på

UFC har gjort ett bra jobb i att sätta ihop många jämna matcher under UFC Fight Night 124 och det gör att vi kommer undvika att satsa stort på matcher där vi känner att båda fighters har stor chans att vinna.

Alla kvinnornas fighter är matcher som kan komma att sluta hursomhelst och därför kommer vi inte att satsa särskilt mycket på Paige VanZant vs. Jessica-Rose Clark som möts på huvudkortet. Oddsen ligger på 1.94 för vardera fighter men vi tippar ändå Clark som vinnare i våra flesta rader då vi tror att VanZant inte har styrkan att ta ned Clark, den plats där hon har störst chans att vinna.

Vilka matcher är då värda att lägga en peng på?

Michael Johnson vs. Darren Elkins är en intressant match där Johnson debuterar som fjäderviktare efter att ha förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Han möter Elkins som har fem raka segrar.

Det ska dock sägas att Johnson är en fighter av högsta kaliber som mött motstånd som inte kan jämföras med Elkins. Dock så är Elkins en krigare som aldrig slutar pressa framåt och Johnson har tagit mycket stryk den senaste tiden. Med 2.55 i odds kommer vi sätta ihop några rader med Elkins för att boosta några mer säkra bets som:

Relaterat: