UFC Fight Night 136, även känt som UFC Moskva, var organisationens första gala i Ryssland och trots att matchkortet inte bjöd på några hiskeliga favoriter så blev ändå fansen bjudna på en hel del bra matcher.

Det fanns också en hel del av spännande odds för oss som gillar att betta på MMA så följ med när vi sammanfattar galan.

Mark Hunt vs. Alexey Oleynik

  • Slutodds från Ohmbet: Mark Hunt: 1.94 – Alexey Oleynik: 1.94
  • Alexey Oleynik vann via submission: 2.70

Vad hände under matchen?

I början av matchen så var Mark Hunt den bättre strikern och landade både slag och låga sparkar som skadade Oleyniks ben. “The Boa Constrictor” Oleynik misslyckades med sina nedtagningsförsök men landade en rejäl vänsterkrok som såg ut att skada Hunt. Oleynik tog sedan ned honom och det tog inte lång tid innan han kunde sänka in en rear naked choke och vinna. Jag måste erkänna att jag var förvånad över hur enkelt Hunt blev skakad av en tämligen slarvig krok.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Det kanske låter kontroversiellt men jag tycker inte det. Jag anser fortfarande att Hunt är den bättre fightern men det är inte alltid dem som vinner – speciellt i tungviktsklassen.

Nikita Krylov vs. Jan Blachowicz

  • Slutodds från Ohmbet: Nikita Krylov: 1.73 – Jan Blachowicz: 2.20
  • Jan Blachowicz via submission: 7.00

Vad hände under matchen?

Krylov startade matchen på ett mycket aggressivt sätt och påbörjade nästan direkt ett kickboxningsutbyte. Efter några slagväxlingar gick Krylov för nedtagningen men lyckades inte hålla Blachowicz nere. Istället blev det polacken som fick chansen att vända positionen och kontrollerade Krylov resten av den första ronden. Efter att ha sett sin fördel på mattan så tog det inte lång tid innan Blachowicz tog ned Krylov och enkelt kunde strypa ut honom.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Personligen så var jag förvånad över att se Krylov som favorit i denna matchen och resultatet förvånade mig inte alls. Gedigna fighters som Blachowicz borde aldrig vara underdogs mot kaotiska fighters som Krylov.


Registrera dig på Ohmbet – Sätt in 1000 kr och få 2000 kr att spela för!


Shamil Abdurakhimov vs. Andrei Arlovski

  • Slutodds från Ohmbet: Shamil Abdurakhimov: 1.67 – Andrei Arlovski: 2.32
  • Shamil Abdurakhimov via domslut: 3.50

Vad hände under matchen?

Under de tre ronderna så var Shamil Adburakhimov den mer aktiva strikern och lyckades också kontrollera Arlovski på mattan. Jag var lite förvånad över hur passiv “The Pitbull” var, speciellt med tanke på att jag trodde han skulle vara den bättre boxaren.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Ja, Shamil såg ut att vara både den bättre strikern och brottaren men Arlovski stretade emot. Trots att “Pitbull” förlorade så blev han inte dominerad.

Alexey Kunchenko vs. Thiago Alves

  • Slutodds från Ohmbet: Alexey Kunchenko: 1.24 – Thiago Alves: 4.50
  • Alexey Kunchenko via domslut: 3.20

Vad hände under matchen?

Denna match var inte särskilt komplicerad, Kunchenko var den bättre boxaren medan Alves var den bättre kickboxaren. Brasilianaren landade fler slag men det var inte tillräckligt för att övertyga domarna. Alves bjöd Kunchenko på massor av kropp- och bensparkar och man hade lika gärna kunnat döma matchen i hans favör. Det var dock Kunchenko som pressade på i den sista ronden. Personligen så förväntade jag mig en bra match och det var kul att se Alves tillbaka i god form.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Nej, man hade utan tvekan kunnat döma matchen åt Alves, trots att han var en rejäl underdog.

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski