Efter UFC 229 har vi nu en tre veckors paus utan världens bästa MMA-fighters. Den 27 oktober är det dags för UFC Fight Night 138 men galan är inte direkt fullproppad av organisationens storstjärnor.

Det finns dock en hel del odds som är värda att titta närmare på och faktum är att vi hittat ett som är mycket spelvärt!UFC Fight Night 138: Volkan vs Smith

 

Sean Strickland (2.10) vs. Nordine Taleb (1.80)

 

Dessa två welterviktare kommer att ryka ihop i en intressant match. Sean Stricklnd är en bra boxare som är effektiv med både sin jabb och vänsterkrok, både när han attackerar och när han kontrar. Han kanske inte är den mest explosiva av fighters men under sina drabbningar så är han alltid aktiv och pressar framåt. Vid 27-årsåldern fortsätter han att utvecklas och har en bra kondition.

Strickland har dessutom bra brottning, både offensiv och defensiv. Det är svårt att ta ned honom och han är mycket medveten om hur viktigt det är att behålla topposition för att vinna ronder på domkortet.

In kommer Taleb.

Nordine Taleb är en bra fighter med många talanger men med största sannolikhet kommer han aldrig att ta sig in i topp 15. Talebs boxning är helt okej men hans största hot är han rundsparkar. Kanadensaren är bra på att landa dem över hela kroppen och det kan bli nyckeln till framgång för honom i denna match.

Stricklands försvar är inte det bästa och han brukar ofta ta ett par onödiga smällar. Han är dock bra på att utnyttja sparkar genom att fånga dem. Taleb har inte särskilt bra Fight-IQ och i sin senaste match blev han nedtagen genom att hans motståndare Claudio Silva fångade en av hans sparkar. Om matchen åker ned på mattan borde “Tarzan” Strickland ha fördelen.

Det tåls dock att nämna att detta är Stricklands första match efter karriärens första KO-förlust. Man kan aldrig vara säker på vilket skick en fighter återvänder men jag har tro på hans boxning och brottning. Taleb kanske har en knapp fördel om matchen håller sig på kickboxningsavstånd men han är trots allt 37 år gammal och gör många misstag.

Jag tror Strickland kommer att vinna via domslut så jag är mer än intresserad av att lägga en insats då Strickland just nu har oddsen emot sig.

Vi kommer att betta på Sean Strickland

  • Ohmbet odds: Sean Strickland 2.10 (48% chans till vinst)
  • Vi tror att chansen är 60%

Denna artikel är skriven av Maciej Grochowski