Ronaldo “Jacare” Souza (1.77) vs. Derek Brunson (2.15)

UFC on FOX 27: Jacare vs. Brunson är årets tredje UFC-gala och bjuder bland annat på en viktig match i mellanviktsklassen då Ronaldo “Jacare” Souza och Derek Brunson kommer att göra upp på nytt.

Det är nu över fem år sedan “Jacare” knockade Brunson i Strikeforce så den stora frågan är vem av de båda kämparna som utvecklats mest sedan sist?


Registrera dig på Ohmbet – Få 200 % i MMA-bonus!UFC on FOX 27 – Kolla in tiderna och oddsen inför helgens gala!


Båda har två förluster i de senaste fyra matcherna

“Jacare” har vunnit två av sina fyra senaste matcher och det har även Brunson gjort. Det är en jämn matchning där brasilianaren “Jacare” definitivt kommer att ha övertaget på mattan medan Brunson kommer att ha störst chans om matchen håller sig stående.

Brunson har den senaste tiden kommit att visa riktigt fin boxning och amerikanen är bra på att använda sitt fotarbete till att positionera sig inför avslutande slag. Han har definitivt kraft i slagen och det har han bevisat genom att avsluta sina sex senaste vinster, alla via TKO/KO.

Problemet för Brunson är hans svårighet att hålla huvudet kallt, något som gör att han stundtals kastar sig vårdslöst in i utbyten där han riskerar att själv bli knockad. Vi såg det i matchen mot mellanviktsmästaren Robert Whittaker och till viss del i den första matchen mot “Jacare”.

I och med “Jacares” fördel på mattan kommer vi säkerligen att relativt tidig se brasilianaren försöka ta ned Brunson och avsluta honom. Brunson är dock underskattad på mattan och det såg man speciellt i matchen mot Romero där han använde sin brottning för att hålla matchen upprätt.

Jag tror att Brunsons TDD kommer att bli för mycket för “Jacare” som under de senaste matcherna har börjat se ganska slö ut och varit öppen för slag. Detta i kombination med en suspekt haka kan vara en förödande kombination som Brunson kan komma att utnyttja.

Vi går emot oddsen och sätter pengarna på Brunson via avslut.

 

Vårt bet: Derek Brunson via TKO (2.51)