Helgens UFC on FOX 28 är fylld med matcher som kanske inte talar till de stora massorna men som definitivt har sevärda matcher över hela matchkortet.

För oss svenskar är kvällens höjdpunkt definitivt när Ilir Latifi äntrar buren för att ta sig an den topprankade Ovince Saint-Preux. Latifi vann sin senaste match och skulle han gå segrandes ur denna finns det inte mycket som kan stoppa svensken från att slåss i toppen framöver.


Du har väl inte missat de grymma UFC-oddsen där du kan vinna med Ilir Latifi och ta hem hela femton gånger pengarna?


Nu ska vi dock fokusera på kvällens huvudmatch där fjäderviktarna Jeremy Stephens och Josh Emmett kommer att mötas.


Registrera dig på Ohmbet – Få 200 % i MMA-bonus!Jeremy Stephens (1.63) vs. Josh Emmett (2.40)

MMA-veteranen Jeremy Stephens tar med sig två raka segrar till buren då han möter Team Alpha Males Josh Emmett i kvällens huvudmatch. De båda krigarna har utmärkt sig som stående fighters med KO-kraft men det är Stephens som mestadels jagat avslut i sin MMA-karriär.

Matchen är intressant på många sätt men vi tror att den kommer att avgöras i slutet av de fem ronderna.

Stephens har tidigare haft en tendens att fastna i stående krig där han riskerat förlusten för en chans att knocka sin motståndare. Den senaste tiden har han dock visat prov på strategi och den 31-åriga amerikanen har även implementerat sparkar på ett effektivt sätt, något vi såg mot både Gilbert Melendez och Doo Ho Choi.

Emmett kommer inte att låta sig skrämmas och med endast en förlust på sitt matchfacit har Emmett sakta men säkert kommit att bli en kraft att räkna med i fjäderviktsklassen.

Stephens skulle dra nytta av att hålla huvudet kallt och i de tidiga ronderna attackera lågt och se till att undvika Emmetts förödande counter-vänsterkrok. Emmett kommer i sin tur behöva pressa på och få Stephens att vilja engagera sig i ett kaotiskt bråk där Emmett kan dra nytta av sin talang som counter-puncher.

Det här är en svårdömd match mellan två krafthus men vi tror att Jeremy Stephens kommer att lägga band på sig själv och ta hem ett domslut. Vi vågar dock inte riskera allting utan kommer gardera oss med några rader med Emmett, hans kraft och talang är helt enkelt för stor för att bortse från.

UFC odds från Ohmbet


Kolla in fler UFC odds på Ohmbet – Bettingsida med världens bästa UFC-odds!


 

Vem har du som vinnare?