Det står klart sedan några timmar tillbaka att huvudmatchen mellan Darren Till och Stephen “Wonderboy” Thompson kommer att gå vidare trots att Till missade vikten med 1,5 kg.

Som vi tidigare har gått igenom så är en viktmiss något som oftast gagnar den fighter som kommit in överviktig. Under 2018 har vi sett 8 fighters missa vikten och de har alla vunnit sina matcher.

Är det då dags att sätta alla sina besparingar på “The Gorilla” Till? Inte nödvändigtvis då “Wonderboy” inte accepterade matchen utan att ställa en hel del krav:

  1. 30 % av Darren Tills totala lön går till Thompson
  2. Darren Till får inte väga över 188 lbs (ca. 88,2 kg) idag
  3. Tills nya invägning är klockan 13:00 (svensk tid)

Specialoddset med Darren Till – Få TOLV gånger pengarna hos Ohmbet!


Punkt nummer 1 och 2 är extra intressanta då det kan komma att påverka Tills prestation när han väl kliver in i buren.

För det första kommer han inte att kunna att återhämta sig från viktminskningen som han normalt brukar göra då han kommer behöva hålla sig under 188 lbs. Detta kan komma att spöka med honom då hjärnan inte får i sig tillräckligt med vätska och det kan också vara potentiellt  farligt. Plus att den jobbiga viktminskningsprocessen kommer att dras ut till den dag som han ska tävla.

Det är en situation med många aspekter att ta i betraktelse.

Till kommer dock att ha ganska många timmar mellan sin nya invägning och själva matchen men det är omöjligt att säga vilka konsekvenser som detta kommer få rent fysiskt och psykiskt.

Glöm inte heller att det är en femrondare och att det är första gången Till kommer att gå fem ronder medan “Wonderboy” har gjort det tre gånger på sina fyra senaste matcher.

Kommer Till att fortsätta trenden och vinna trots sin viktmiss? Det hela kommer snart att få sitt svar. Vi tror dock att “Wonderboy” Thompsons erfarenhet, lugn och granithaka kommer att göra all skillnad, speciellt om matchen tar sig till de senare ronderna.

Vi kommer att betta:

Thompson via domslut (3.00)

Håller du inte med? Satsa på Darren Till och få 12 gånger pengarna med Ohmbet!


UFC Liverpool – Kolla in matchkortet, tiderna och oddsen!


Stephen Thomson: Ohmbet UFC-odds


UFC Liverpool: Tävla om 5000 kr – Insatsen är endast 10 kr!


Darren Till: Ohmbet UFC-odds