Den första UFC-händelsen 2019 kommer att vara extremt betydande för övningen av flygviktsavdelningen. Det är möjligt att närvaron av 125 pund i UFC-roster beror på kamp mellan nuvarande mästare, Henry Cejudo och dominatorn på 135 pund division.

Men några timmar före den kampen kommer andra flygvikter att kollidera. Och de tog min uppmärksamhet i vadslagning.

UFC på ESPN + 1: Cejudo vs Dillashaw
Joseph Benavidez vs Dustin Ortiz

Joseph Benavidez är främst en brottare, men han är en mångsidig fighter. Team Alpha Male-medlemmen gillar att blanda slag till motståndarens huvud och kropp. Hans strejker är snabba och korrekta, men han verkar vara på en nedgång, och hans kardio är inte utmärkt längre.

På andra sidan oktagonen har vi Dustin Ortiz, en extremt aggressiv brytare, som alltid trycker på takten, försöker slipa mot motståndare och ta ner dem. Han lägger mycket kraft i varje slag och försöker riva sin motståndares huvud.

Tekniskt är han inte lika bra som Benavidez, men han är förmodligen starkare och har bättre kardio. Ortiz är också en av de få flygvågorna, som försöker avsluta sina motståndare – och han fick 3 av sina 5 offer.

Självklart fick Benavidez en betydande erfarenhetsfördel och han satsade redan Dustin för några år sedan, men jag tror att Ortiz är den som förbättrats mer sedan den tiden.

Vad blir effektivare? Hastighet eller kraft? Teknik eller kardio? Jag är inte säker. Jag tror att båda fighters har verktyg för att vinna. Detta kommer att bli en nära kamp.

Oavsett vad som händer är jag övertygad om att Ortiz kommer att kämpa till sista sekunden. Jag vet att han kommer att slåss för segern, för sina pengar … och för våra pengar.

Min pick: Dustin Ortiz
Ohmbet odds: Dustin Ortiz 3,00 (underförstådd sannolikhet = 33%)
Min sannolikhet: 40%
 

 Artikel skrivet av Maciej Grochowski