På söndag kommer Cain Velasquez och Francis Ngannou att mötas i UFC-oktagonen.

Cain Velasquez är känd för sin mångsidighet, eftersom han blandar kickboxing med brottning. Amerikanaren försöker fånga sina motståndare och antingen trycka dem mot buren för att använda sig av “dirty” boxning eller bara ta ner sin motståndare för en brutal ground and pound.
Cains grappling och kontroll på marken är inte bra, eftersom han föredrar att hantera så mycket skada som möjligt. Lyckligtvis för honom, gör hans avancerade brottning förmågor och mycket bra kardio gör att han kan ta ner motståndare upprepade gånger.
Men i denna match kommer Velasquez att ha många nackdelar. Först och främst slår Francis Ngannou förmodligen hårdast i UFC, Cains stående försvar är bristande. Han slogs ut av Junior dos Santos, slogs ner av Cheick Kongo och Fabricio Werdum. Om Predator landar några exakta slag, kan det vara en kort natt för Velasquez.
Ngannou är också extremt stark och hållbar när han börjar matchen. Så länge han har sin kardio – vilket uppenbarligen inte kommer att vara länge.

Om Cain försöker sätta Francis mot buren, skulle Francis ganska enkelt vända om honom.
Velasquez kommer från 31 månaders avbrott, och han fightades bara två gånger under de senaste 5 åren. Det är en bra chans att han kommer att vara ringrostig. Han kämpar alltid väldigt aggressivt och det kan vara väldigt farligt mot en så stark fighter som Ngannou.
Självklart är det omöjligt att säga Velasquez har ingen chans. Föredetta mästaren är tuff, och om han lyckas brotta och pressa Ngannous tidigt , så kommer Predator att få stora problem. Cain slår också hårt, så han kan skada Francis stående, som i sin tur kommer att fokusera på att försvara takedowns från Cain.

Men personligen tror jag att Ngannou kommer att hitta ett hål i Cains dåliga försvar.
Jag tror att Predator kommer att landa en counter och träffa Velasquez som kommer sova i första ronden.

Min speltips: Francis Ngannou

Av: Maciej Grochowski