Dustin Poirier är en riktigt mångsidig striker. Han fightas mest i Southpaw, han gillar att faka slag, slå dubbla jabs och kombinerar dem med sparkar. The Diamond har förmågan att hålla rätt avstånd och landa förödande kross.
Dustin är bra när han slåss i the pocket, eftersom han blandar krokar med uppercuts. Problemet är att hakan inte är gjord av stål.

Dan Hooker är den större fighter, en kickboxare som gillar att landa tunga ben sparkar. Hans boxning är anständig, men tekniskt sett är han inte på Poiriers nivå. Som sagt, The Hangman är tuff, kämpar till den sista och har lite kraft i händerna.

Poirier kommer sannolikt att landa mycket fler slag, men han måste slås försiktigt – om han tappar sitt gameplan, kommer Hookers chanser att öka drastiskt.
Bägge är striker som då och då letar efter en nedtagning, men jag tror att Poirier är den som bestämmer om kampen går till marken eller inte.

Jag tvivlar på om han kan orsaka allvarliga skador där, men det kan vara en bra möjlighet att återhämta sig om han blir träffad.
Det som stör mig om Poiriers psyke – är att han kommer från en dominerande förlust från Khabib Nurmagomedov och jag är inte säker på om han återigen återvände sin självtro.

Å andra sidan vann The Hangman – en kontroversiell, men ändå – det mest viktiga fighten i sitt liv, då han slog Paul Felder efter 25 minuters krig.
Dustin Poirier är en mycket bättre fighter, men som jag sa tidigare är jag inte säker på om hans mentala game.
Hooker har järnhakan, 8 cm höjd och reach fördel och jag kommer inte bli chockad om han skadar Poirier med vänster krok.

Jag håller med oddsen, Dustin 1.46 – 2.72 Dan.
Jag tror att Poirier kommer att starta matchen försiktigt och kommer att försöka hitta sin rytm. Jag förväntar mig att Dustin vinner i mästerskapsronderna, men eftersom oddsen är för låg för mig, jag bestämde mig för att satsa över 2,5 ronder.
Jag blir inte chockad om matchen slutar tidigt, men jag tror att det är den närmaste value bet man kan komma till.

Mitt speltips: Över 2,5 ronder
UFC odds: 1,81 (underförstådd sannolikhet = 55%)
Min sannolikhet: 60%

Artikel skriven av Maciej Grochowski