Jag tror att detta fight kommer att bli riktigt spännande. Under de senaste matcherna har Yair Rodriguez visat en ovanlig slående teknik, som flying kicks,armbågar och några snurrande akrobatisk skit 😉 – och han är riktigt bra på att göra det. Att han slog ut Chan Sun Jung under den sista sekunden av deras 25-minuters kamp, trots att han tagit matchen på kort varsel bevisar Yair att han har konditionen för att fortsätta slåss i hög takt. Det är uppenbart att den Korean Zombie hade fördel i boxningen, men Rodriguez var inte mycket efter honom.Yair fick snabba och oförutsägbara händer, men jag är nästan säker på att han kommer att försöka hålla kampen i kickboxnings stance, där hans hastighetsfördel kommer att orsaka Stephens några problem.

Frågan är, kan Jeremy stänga avståndet och skada hans motståndare?
Jeremy Stephens är en riktig veteran, som fightas i många år. Han var alltid känd för sin förödande slagkraft, men i senare match tillfogade han snygg låg / kalvspark till sitt arsenal.
Stephens fortsätter att pressa sina motståndare, och jag tror att hans aggression – tillsammans med ben sparkar – kommer att beröva Yair’s hans största fördel, som kommer från oförutsägbara spark.
Jeremys tempo borde också trötta ut sin motståndare, och Stephens har en krigarhjärta.
Det sista som spelar en stor faktor till Jeremys fördel är det faktum att han började träna med Tony Ferguson. Vem annars kan härma Yair’s snurrande skit om inte El Cucuy?

Tvivlar inte, Yair är en verkligt farlig anfallare och Stephens kan inte underskatta honom. I själva verket kan bägge få sin motståndare att sova på en sekund.

Jag tror att Rodriguez kommer att ha tidig fördel, men förr eller senare kommer Jeremy att ta över. Hans makt borde övervinna Yairs hastighet och leda till en kraftig knockout i sena ronder.
Jag är inte galen på 1,90 odds, men 2,10 på dubbel chans – Stephens via KO eller beslut låter intressant för mig.
Min rek!
Artikel skriven av Maciej Grochowski