Om du kallar dig själv MMA fan, så måste du ha hört talas om namnet Gracie, den brasilianska familjen som vann de första MMA-evenemangen. En Familj, som betraktas som uppfinnare och mästare av brasiliansk-jiu-jitsu. De brukade dominera många turneringar och matcher.

Trots att ha fantastiskt markspel så har Kron Gracie svag striking och brottning. Han har bara inte verktygen för att ta motståndare på hög nivå till marken, så vanligtvis drar han bara guard och försöker lura in motståndare i utmanande positioner.

Cub Swanson har förloat 4 matcher i rad, men han tappade bara till topp 10-killarna i UFC. Han stoppade 8 nedtagningsförsök från en brottare, Frankie Edgar, gick tå till tå i kickboxningsmatch med Shane Burgos och slog Ortega med kroppsslag. Så småningom förlorade han dessa slagsmål, men jag håller inte med människor som säger ”Swanson är slut”.

Med det sagt kan ett ögonblick av distraktion få Kron att initiera clinch, där han bara kan försöka ta rygg av Swanson och kväva honom stående, men jag tror att det inte är det mest möjliga resultatet. Naturligtvis är MMA inte matematik, och det är möjligt att Gracie förbättrade hans brottning och han kommer att ta Cub ner och avsluta honom på marken, men Swanson har verktygen för att vinna denna kamp.
Jag tror att den slående skillnaden kommer att bli ännu större än i brottningen.

Swanson är fortfarande explosivt, landar tunga ben sparkar och snabba kroppsslag. Jag tror att han kommer att skada sina motståndare med dessa och så småningom vinna via TKO.

Mitt UFC speltips: Cub Swanson
UFC odds: 2,25 (underförstådd sannolikhet = 44%)
Min sannolikhet: 60%

Artikel skriven av Maciej Grochowski