När Justin Gaethje går in i buren, kan du vara nästan säker på att han kommer att bjuda på en show. På lördagen kommer Gaethje möta en av de farligaste strikers i UFC’s lättviktsdivision, Edson Barboza.

Självklart behöver du inte satsa på varje enskild match, men jag har en känsla av att spelbolagen har tagit fel på denna match …

Edson Barboza är en briljant kickboxare med bra takedown försvar. Hans ursprung kommer från Muay Thai, därför är hans sparkar otroligt snabba och förödande. Edson använder låga sparkar, , snurr-sparkar: alla möjliga sparkar du kan tänka dig.

Barbozas boxning är också bra, men i motsats till benen saknar hans händer kraft. Brasilianen är lätt och snabb på fötterna, så det är inte lätt att ta ner honom.

En intressant sak om Edson är att även om han blir trött, är han fortfarande farlig – han minskar inte hastigheten på sina slag.

Och hur fungerar det mot Justin Gaethje?

Ja, jag skulle helt enkelt säga – dåligt.

Justin Gaethje är en hård striker själv, som inte bryr sig om att bli skadad. Han älskar att dra in motståndare i krig och sakta förstöra dem.

Boxningsavstånd är där Justin är duktig på, eftersom han med glädje tar ett slag för att svara med en krok och en benspark. Till skillnad från Barboza, även om Gaethje blir trött, håller han otroligt press hela matchen.

För att slå Gaethje måste du bokstavligen knocka honom med tunga slag, och jag tror inte att Barboza har kraften att göra det.

Självklart, om Edson landar en huvudspark, kan han slå Gaethje, men jag tror att volymen och trycket ger Barboza massor av problem..

Därför tror jag att oddsen är fel och bör ställas motsatt. Jag tror att Justin Gaethje kommer att uppmana Barboza och TKO honom i rd 3-4.

Min speltips: Justin Gaethje
Justin Gaethje 2,10 (underförstådd sannolikhet = 48%)
Min sannolikhet: 55%
 

 Artikel skrivet av Maciej Grochowski