Kan Jacare göra en framgångsrik debut i den nya viktklassen?
Jan Blachowicz har alltid haft en elit stående teknik, eftersom hans jab är utmärkt, kroppssparkarna är farliga, och hans kickboxning kombinationer är olika och flytande. Hans största problem var konditionsträning och brottningen, men som han visade i några senaste matcher, så har han jobbat på dem delarna.

Jan lyckades slå Jared Cannonier och Jimi Manuwa under 3 ronder, men han är uppenbarligen inte en cardio-maskin … dock så är inte heller Ronaldo Souza det.
Jacare är inte den mest tekniska anfallaren, men han är extremt hållbar och kraftfull, han är en av de killar du nästan måste döda för att stoppa dem. Souza landar farliga krokar, kroppsslag och huvudsparkar. Vid 40 års ålder bromsar Souza mycket under fightens gång, men han är jättebra att slåss i zombie-läge, när erfarenhet och tuffhet spelar större faktor än cardio.

Brasilianaren har enastående bjj-färdigheter, men otvivelaktigt för honom saknar han brottningen för att sätta motståndare på marken. Jag tror att Blachowicz kommer att kunna stoppa de flesta nedtagningar. Och jag tror inte att en nedtagning skulle räcka för att bara submitta Jan.

Jag tror att striden kommer att stanna på fötterna, dvs stående, och Polacken är mycket snabbare och mångfaldigare fighter. Jacare slår som en lastbil, men Jan har granit haka och 15 cm längd i sin fördel. Jag tror att han kommer att kunna vinna med TKO, eller vinna minst 3 av ronderna i poäng – det är möjligt att i mästerskapsronderna så kan det sluta i Souzas fördel.
Jag är inte galen på 1,61 odds, men jag tror 1,72 för dubbel chans – Jan Blachowicz vinner via KO eller i beslut är intressant, eftersom jag tycker att det är nästan omöjligt att submitta Jacare.
Jag tror att han kommer att vinna med knockout, men jag är inte nog övertygad om att ta 2,40 på det resultatet.

Mitt val: Jan Blachowicz av KO / TKO / DQ eller beslut
Odds: 1,72 (underförstådd sannolikhet = 58%)
Min sannolikhet: 65%

Artikel skriven av Maciej Grochowski