Jan och Corey fightades för första gången för nästan 5 år sedan, UFC 191, när amerikanen vann över Blachowicz.

Bägge fighters har förbättrat mycket sedan de träffades för första gången för fem år sedan. Då var Corey endimensionell brottare, nu är hans slående mycket bättre. Andersons boxning såg riktigt imponerande ut mot Glover Teixeira, Ilir Latifi och den förödande KO över Johnny Walker övertygade många om att Corey är en allvarlig utmanare.

Sedan UFC-debuten var Blachowicz alltid känd som en bra anfallare med misstänksam kondition & brottning. Men i hans senaste match visade han lite förbättring av dessa aspekter. Om Jan lyckas stoppa några nedtagningar, kommer hans jabs, vänsterkrok och front-kick ge Corey en svår och tuff match.

Om Anderson tar ner Jan och håller honom på marken, kommer han ständigt att slå honom och förmodligen få en TKO-finish i senare ronder.
Men om han inte gör det … kommer han att ha problem.
Trots klart förbättrade slående kan Corey fortfarande inte möta elit striker som Jan på denna nivå.
Corey’s stora svaghet är hans haka, om Jan landar ett stort hock eller uppercut, kommer Anderson att sova tyvärr.

Som jag sa tidigare förväntar jag mig att Anderson vinner, men 1,40 är inte intressant alls.
Jag skulle hellre satsa 3,00 på Blachowicz, men jag bestämde mig för att ta “Fight to end by KO / TKO / DQ” till 2,00 odds, eftersom det i mina ögon är det mest troliga resultatet.

Mitt speltips: Fight to end by KO / TKO / DQ.
Odds: 2,00 (underförstådd sannolikhet = 50%)
Min sannolikhet: 60%

Fightodds Skribent: Maciej Grochowski