Tuffa tider, men det finns en lysande stjärna framför oss. Trots bristen på publik, kommer nästa UFC-evenemang att fortsätta, och två av de främsta lättvikterna i UFC möts i en spännande fight. Jag tycker att oddsen för denna match är löjliga och jag kommer att försöka förklara varför.

Kevin Lee och Charles Oliveira är båda farliga på marken, men på olika sätt. Amerikanen är en kraftfull brottare, som kan ta nästan alla motståndare ner. Han är känd för ground and pound och förmågan att ta rygg för att strypa ut motståndarna.

Jag tror inte att det kommer att fungera mot Oliveira. Charles är en av de bästa bjj-specialisterna som någonsin tävlat i UFC. Han kan attackera med submissions från valfri position. Varje sekund på marken med honom betyder att leka med elden, även för en stark brottare som Lee. I början av matchen kommer Kevin att kunna kontrollera Charles och göra några skador, men om han inte lyckas avsluta brasilianaren kommer han att ha problem.

Bägge fighters har förbättrat sin striking, men jag tror att Oliveira kommer att ha fördel där. Hur han förstörde Nik Lentz imponerade mig mycket mer än Kevins senaste KO av Gregor Gillespie – med all respekt för att det blev ett huvudspark.

Jag tror att Oliveira har fördelen med slagväxling, ju-jitsu och kondition, medans brottning och styrka kommer att hamna till Lee’s fördel. Jag tror inte att Kevin borde vara en favorit i fem ronder.

Mitt UFC Speltips: Charles Oliveira
MMA odds: 2,20 (underförstådd sannolikhet = 45%)
Min sannolikhet: 55%

Artikel skriven av Maciej Grochowski
Fler speltips och MMA odds relaterade artiklar hittar ni på här fightodds.se