UFC London erbjuder en riktig fest för MMA fans, eftersom två av de bästa välterviktsträngarna kommer att kolla i huvudhändelsen på kvällen.

Hometown Hero, Darren Till kommer att försöka återvända till vinnande stig efter hans misslyckade försök att bli welterweight champion.

Betting community verkar tro att Jorge Masvidal borde vara en stor underdog … Och jag håller inte med det.

UFC på ESPN + 5: Till vs Masvidal
Darren Till 1,45 – 2,75 Jorge Masvidal

Darren Tills smeknamn Gorilla reflekterar perfekt sin kampstil, eftersom han är en stor weltervikt, som skär ner mycket tyngd till gränsen på 170 pund.

Till kastar inte många slag, men alla har mordiska avsikter. Han är en southpaw som gillar att landa några jabs och sedan leverera antingen rakt vänster eller uppercut. Gorilla vet hur man gör rätt användning av armbågen i nära avstånd, och ibland hamlar han några mellanslag.

Hans takedown försvar är solid och hans styrka hjälper honom att göra gripande försök av sina motståndare. Men tillsammans med fördelar ger hans storlek honom några problem. Till’s cardio är inte bra, så han har inte råd att landa många slag.

På andra sidan oktagonen ser vi Jorge Masvidal, som är en av de bästa boxare i UFC. Gamebreds boxning är snabb och oförutsägbar, eftersom han gillar att bryta rytmen i sina slag.

Masvidal är en tidigare lättviktsfighter, som kommer att ha betydande fart och hjärtfördelar. Han är också en långsiktig sparringspartner av Colby Covington, så möjligen kunde han försöka ta några takedowns.

Det finns dock två saker som berör mig – Masvidal var ute i 16 månader, och han är inte riktigt en finishare. Jag tror att Jorge kommer ut på något sätt, men jag är inte säker på om domarna kommer att låta honom vinna med scorecards.

Med detta sagt har Till aldrig kämpat någon som liknar Masvidal, som kunde driva takten och kunna överleva sina skott tidigt. Det är en mycket nära kamp med några okända faktorer.

Om jag bara skulle välja en vinnare, skulle jag antagligen ta Darren Till. Men eftersom vi satsar pengar … kommer jag att satsa underdogen.

Min plocka: Jorge Masvidal
Ohmbet odds: Jorge Masvidal 2,75 (underförstådd sannolikhet = 36%)
Min sannolikhet: 49%
 

 Artikel skrivet av Maciej Grochowski