Rafael dos Anjos är en tidigare lättviktsmästare i UFC med elite striking bakgrund. Han växlar mellan slag och sparkar och kombinerar detta med takedowns. Han lyser bokstavligen om han lyckas hålla kampen stående, eftersom han är både kraftfull och träffsäker.

Trots att han är stark nästan överallt, så har RDA en svaghet – takedown försvar. Han togs ner flera gånger, inte bara av Kamaru Usman eller Colby Covington, utan även av Jason High och Tarec Saffiedine.

Det är inte ett gott tecken när du möter kraftfull brottare som Kevin Lee. Amerikanerna har visat många svagheter, som kondition, mediokra slag växlingar och brist på plan B om matchen inte går sin väg.

Men jag är rädd att takedowns och brottningen kommer att räcka för att vinna denna match. När Lee tar sin motståndare ner, har dem stort problem. Lee är flytande på marken och han specialiserar sig på att ta rygg, sedan så släpper han med otrolig ground and pound eller försöker strypa ut motståndaren.

Lee är vanligtvis inte den mest aggressiva fighteren, men i matchen mot Edson Barboza bevisade han att han kan styra matchen. Självfallet är RDA mycket bättre striker än Lee, men jag tror inte att han kommer att kunna försvara nedtagningarna.

Inför denna match, behöver inte Kevin gå igenom en enorm bantning, som han brukar göra inför 155. Nu kommer han tävla i 170lb viktklassen istället. Att Kevin går upp en viktklass är faktorn som övertygar mig att spela på honom.

Jag tror att Lee kommer att en tidig framgång och han kommer antingen skada RDA på marken, eller vinna åtminstone 2-3 ronder innan han saktar ner. Med det sagt kommer jag inte bli chockad om RDA tar över och vinner på domslut

.Min UFC speltips: Kevin Lee

Fight Odds: Kevin Lee 1,87 (sannolikhet = 53%)
Sannolikhet enligt mig: 60%

Artikel skrivet av Maciej Grochowski