Vid det här laget borde ingen längre bli förvånad då en UFC-gala som inte ser intressant ut på pappret ändå levererar stort. UFC Sao Paulo kom att flyga rejält under radarn men hade massor av strålande insatser från några av sportens bästa fighters.

Kolla in vår sammanfattning av UFC-bettingen på huvudkortet och låt oss höra hur det gick för dig!Thiago Santos vs Eryk Anders

  • Slutodds från Ohmbet: Thiago Santos: 1.53 – Eryk Anders: 2.65
  • Thiago Santos via KO: 1.95

Vad hände under matchen?

Thiago Santos var definitivt den snabbare strikern och landade massor av bra slag. Hans överlägsna teknik tillät honom att vinna de flesta slagväxlingarna med Anders som blev tvungen att försöka sig på nedtagningar istället, något han framgångsrikt gjorde. I slutet av den tredje ronden lyckades dock Santos att stoppa det sista nedtagningsförsöket och landade ett par brutala armbågar till Anders huvud, något som ledde till avslutet på huvudmatchen.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Matchen gick fram och tillbaka men Santos var snäppet bättre i varje rond. Personligen trodde jag att Anders skulle ta över i tredje ronden men “Marreta” Santos gav honom inte möjligheten. Jag tycker att oddsen stämde.

Alex Oliveira vs Carlo Pedersoli

  • Slutodds från Ohmbet: Alex Oliveira: 1.20 – Carlo Pedersoli: 5.00
  • Alex Oliveira by knockout: 3.20

Vad hände under matchen?

“Cowboy” Oliveira fångade en sidospark från Pedersoli och kontrade med en högerkrok som resulterade i en knockdown. Efter det behövde “Cowboy” endast ytterligare ett par slag för att avsluta italienaren.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Vårt betting-community förväntade sig en enkel seger och en enkel seger blev det. Brasilianska “Cowboy” bevisade att han tillhör welterviktsklassens absoluta toppskikt.

Antonio Rogerio Nogueira vs Sam Alvey

  • Slutodds från Ohmbet: Antonio Rogerio Nogueira: 3.83 – Sam Alvey: 1.30
  • Nogueira via KO: 12.00

Vad hände under matchen?

Antonio Nogueira bevisade på nytt att hans boxning är helt okej och att han har kraften att avsluta en match. Den brasilianska legenden pressade på och Alvey spenderade större delen av matchen med ryggen mot buren. “Smile’n” Alvey landade dock fler attacker, speciellt bensparkar, och vid ett tillfälle fick han Nogueira att stappla. Efter att ha förlorat första ronden så hittade dock “Minotoro” Nogueira sin rytm och när han väl skadat Alvey så gav han honom inte chansen att återhämta sig. Det var Alveys andra KO-förlust på 45 matcher.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Inte alls. Även om Alvey var lite bättre i första ronden så borde inte hans läckande försvar och dåliga fight-IQ göra honom till en sådan favorit mot en ärrad veteran som Nogueira.

Renan Barao vs Andre Ewell

  • Slutodds från Ohmbet: Andre Ewell 2.75 – 1.50 Renan Barao
  • Ewell via domslut: 4.25

Vad hände under matchen?

Vi har sett det här tidigare: den tidigare bantamviktsmästaren dominerar början av matchen och blir sedan utmattad. Brasilianaren Barao tog ned Ewell tidigt men slösade alldeles för mycket energi. När Ewell pressade på så hade inte Barao tillräckligt med energi och förlorade slutligen via domslut.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Jag tror att folk hyllar Barao lite för mycket på grund av hans namn. Ja, han var en av världens bästa fighter 2014 men tyvärr så har han tappat det. Tyvärr ser det inte ut som att han någonsin kommer att återvända till sina forna glansdagar.

Marina Rodriguez vs Randa Markos

  • Slutodds från Ohmbet: Marina Rodriguez: 1.78 – Randa Markos: 2.14
  • Oavgjort: 67.00

Vad hände under matchen?

Den här matchen var ganska så simpel: Markos förlitade sig på sin grappling medan Rodriguez fokuserade på sin striking och båda var framgångsrika inom sina områden. Markos topposition i första ronden kom att resultera i en 10-8-rond och det gjorde att matchen slutade oavgjort trots att hon inte var lika framgånsrik i rond två och tre. Matchen slutade till slut oavgjort.

Avspeglade oddsen matchens resultat?

Inför galan så var bådas odds i stort sett lika, precis som domarnas slutgiltiga beslut. Oddsen var därmed helt korrekta.

 

Håller du med?

 

Artikeln är skriven av Maciej Grochowski