Den före detta UFC mellanviktmästaren, Robert Whittaker kommer att möta den tidigare welterweight-utmanaren, Darren Till och jag räknar med att se en riktigt underhållande fight.
Reaper kommer från KO-förlusten till Israel Adesanya, medan The Gorilla outpointa Kelvin Gastelum i en nära match och vann med delat beslut.
Betting folket har problem med att klargöra vem som är favoriten här, eftersom oddsen varierar runt 50-50. Men är denna fight verkligen ett pickem?

Whittaker är en dynamisk och mångsidig striker. Han har snabba händer och kombinerar slag med spark. Rob gillar att finta slag, dubbla slag med en hand och avsluta kombinationer med huvudspark. Whittaker har mycket kraft, men han kastar inte varje slag med mordiska avsikter.

Före detta mästaren attackerar regelbundet benen på sina motståndare med vardera sidokick på knäna eller regelbundna låga sparkar- hans vänstra krok är farlig och högerhand är jävligt imponerande.
Hans motståndare, Darren Till, är en Southpaw-striker, som gillar att gå framåt, men slår inte lika ofta som Rob. Britten har farliga vänsterhand, anständiga bensparkar och fantastiskt försvar. Han gillar att fånga stansar med högertapp för att provocera motståndarens reaktion och landa vänstra kross.

Båda fighters har solid brottningsbakgrund, men jag förväntar mig att Whittaker har fördelen där. När det gäller stående ser jag Robert som den mer begåvade och snabbare kickboxaren. Han har bättre cardio, mer erfarenhet på högsta nivå och han landar fler slag per minut än Till.

Men The Reaper tog mycket skada i fighten mot Adesanya och Yoel Romero. Jag är inte säker på hur KO-förlusten påverkar hans haka och attityd i matchen. Vem vet om han kommer att vara lika aggressiv och villig att byta slag?

Det finns en liten chans att han dyker upp som en skugga av det tidigare jaget.

Med det sagt kan jag bara inte hoppa över Whittaker i dessa odds. Det finns en stor skillnad mellan Adesanya och Till. Om Roberts haka håller upp förväntar jag honom att vinna med en avgörande marginal – antagligen på poäng. Men KO-seger … eller förlust skulle inte riktigt chocka mig.

Mitt UFC-speltips: Robert Whittaker
MMA odds: 1,88 (underförstådd sannolikhet = 53%)
Min sannolikhet: 60%

Artikel skriven av Maciej Grochowski