MMA & UFC odds

MMA är en av världens mest spännande sporter och de senaste åren har intresset fullkomligen exploderat i samband med färgstarka atleter som Conor McGregor, Ronda Rousey, Alexander Gustafsson och Jon Jones.

Dem som följt sporten vet att vad som helst kan hända vid varje given sekund och det är något som bidrar till att organisationer som UFC och Bellator har kommit att locka miljoner av tittare från hela världen.

Om du älskar MMA-underhållning från UFC och Bellator har du möjligheten att ytterligare förgylla några av de hundratals matcher som går av stapeln varje år. Med hjälp av generösa MMA- och UFC-odds kan du nämligen satsa en peng på dina favoritfighters och vinna stort!

FightOdds – Sveriges största jämförelsesida för MMA-odds!

Här på FightOdds.se samlar vi världens bästa UFC- och MMA-odds och presenterar dem på ett lättöverskådligt sätt. Ta del av grymma odds som sätter en guldkant på efterlängtade matcher mellan några av MMA-sportens mest talangfulla fighters.

Hos oss på FightOdds kan du enkelt ta del av världens bästa MMA- och UFC-odds från de största bettingbolagen. Gör snabba jämförelser och välj ut det bettingföretag som ger dig de bästa oddsen och har de mest generösa kampanjerna. Vi bjuder ständigt på tävlingar och give-away till våra lojala läsare så se till att följa oss på vår hemsida och Facebook-sida.

FightOdds samarbetar med de största och mest pålitliga aktörerna på bettingmarknaden och som Sveriges största sida för MMA-odds ser vi till att ta täten när det kommer till exempelvis UFC-odds.

Sportsbook

Hur fungerar MMA- och UFC-odds?

Vi vill inte bara erbjuda våra läsare grymma odds och kampanjerbjudanden, vi vill också hjälpa till att höja kunskapsnivån om MMA och förklara varför betting på UFC och MMA är en riktigt bra affär.
Med hjälp av våra erfarna samarbetspartners förklarar vi varför du bör satsa på Fighter X istället för Fighter Y och hur våra odds fungerar.

Låt oss titta på en potentiell supermatch mellan superstjärnorna Conor McGregor (2.10) och Georges St-Pierre (1.80). Siffrorna inom parentes är oddsen som bettingsidan Ohmbet just nu erbjuder. Klarar du av att utläsa vem de har som vinnare?

Om du svarade St-Pierre så har du rätt! Ju högre oddsen desto mindre troligt är det att resultatet sker (enligt bettingbolagen). Siffrorna visar också de pengar som du kan tjäna på ett bet. Om du skulle satsa 100 kr på McGregor och matchen blir av så skulle du att få 210 kr tillbaka om “The Notorious” lyckades ta hem seger.

Skulle du satsa 100 kr på St-Pierre så kommer du få 180 kr tillbaka om “Rush” klarar av att besegra den irländska superstjärnan.

Förutom denna typ av odds så kommer du även att finna liveodds, specialodds och tävlingar på FightOdds. Nu behöver du inte längre begränsa dina bet utan kan sitta och lägga insatser under en pågående match eller mellan ronder. Detta är framtiden inom betting och på FightOdds tar vi täten!

Hur UFC odds fungerar

I denna artikel går vi igenom lättförståelig information som berör UFC och MMA odds. Om du tidigare bettat på andra sporter kommer du säkerligen att känna igen den här informationen. Denna korta guide är ett måste för nybörjare!

Vad är odds?

Odds är en representation av sannolikheten för ett visst utfall i en match och används för att bestämma hur mycket du kan vinna på en satsning. I grund och botten visar oddsen hur stor chans en fighter har att vinna enligt bookmakers bedömning. Ju lägre odds, desto större sannolikhet för vinst och desto lägre utbetalning. Ju högre odds, desto lägre sannolikhet och desto högre utbetalning.

Typer av oddsformat

Det finns tre vanliga format för att visa odds: decimalodds, bråkodds och amerikanska odds. Här är en kort förklaring av var och en:

  • Decimalodds: Vanligt i Europa och Australien. De visar hur mycket du får tillbaka per satsad enhet. Till exempel, om oddset är 2,50 och du satsar 100 kronor, får du 250 kronor tillbaka (inklusive din insats) om du vinner.Exempel: 2,50 innebär att en vinst ger 2,50 gånger insatsen.
  • Bråkodds: Vanligt i Storbritannien. De visar hur mycket vinst du gör i förhållande till din insats. Till exempel, om oddset är 5/2, betyder det att för varje 2 kronor du satsar, får du 5 kronor i vinst.Exempel: 5/2 innebär att en vinst ger 5 enheter för varje 2 enheter satsade.
  • Amerikanska odds: Vanligt i USA. De visas som antingen ett positivt eller negativt tal. Positiva odds visar hur mycket du vinner på en satsning av 100 enheter, medan negativa odds visar hur mycket du måste satsa för att vinna 100 enheter.Exempel: +150 innebär att en satsning på 100 ger 150 i vinst. -150 innebär att du måste satsa 150 för att vinna 100.

Hur man läser UFC-odds

Låt oss titta på ett exempel för att förstå hur man läser och tolkar UFC-odds:

Exempel:
  • Fighter A: 1,75 (Decimalodds), 3/4 (Bråkodds), -133 (Amerikanska odds)
  • Fighter B: 2,10 (Decimalodds), 11/10 (Bråkodds), +110 (Amerikanska odds)

I detta exempel är Fighter A favoriten med lägre odds. Om du satsar 100 kronor på Fighter A och de vinner, får du tillbaka 175 kronor (1,75 x 100). Om du satsar 100 kronor på Fighter B och de vinner, får du tillbaka 210 kronor (2,10 x 100). De högre oddsen på Fighter B indikerar att de är underdog och förväntas ha mindre chans att vinna enligt bookmakers.

Värdeodds

Värdeodds innebär att hitta odds som är högre än den faktiska sannolikheten för ett visst utfall. Detta kan ge dig en fördel när du satsar. För att identifiera värdeodds behöver du göra din egen bedömning av fighters förmågor och jämföra den med bookmakerens odds. Om du tror att en fighter har större chans att vinna än vad oddsen antyder, kan det vara ett bra värdebet.

Live-betting

Live-betting innebär att du placerar satsningar medan matchen pågår. Oddsen kan förändras snabbt baserat på hur matchen utvecklas, vilket ger möjlighet till strategiska satsningar i realtid. Att följa matchen noga och förstå dynamiken kan hjälpa dig att fatta snabba och informerade beslut.

Slutsats

Att förstå UFC och MMA-odds är avgörande för att göra informerade och framgångsrika satsningar. Genom att lära dig de olika typerna av oddsformat, hur man läser och tolkar odds, och hur man identifierar värdeodds, kan du förbättra dina chanser att vinna. Denna korta guide är en bra startpunkt för nybörjare som vill dyka in i världen av UFC-betting. Lycka till!